NRK Meny
Normal

Kommentatorene

Marie Simonsen, Kyrre Nakkim og Arne Strand. Disse navnene er velkjente for de fleste, fordi politiske kommentatorer har blitt så synlige i norske medier. I den 101. utgaven av Kurer hører du om kommentatorenes plass i mediehistorien, og hvordan de forvalter rollen de har i dag.

I programmet møter du de politiske redaktørene Kyrre Nakkim og Marie Simonsen, som snakker om sin egen rolle og kritikken som har kommet mot kommentatorene.

Audun Lysbakken, nestleder i SV og avtroppende leder i Unge Høyre, Torbjørn Røe Isaksen, har skrevet en felles artikkel om ”kommentariatets diktatur”, og de får du også møte i Kurer 101.

Mediehistoriker Henrik G. Bastiansen tar oss med tilbake og forteller om den historiske bakgrunnen for kommentarens plass i mediene, og valgforsker Toril Aalberg snakker om kommentatorenes rolle i forhold til velgerne.

Hør Kurer 101: Kommentatorene

Kurer NRK P2

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller