Knytter Norge sammen med julelenker!

Hundrevis av nordmenn har sendt inn julelenkeringer for å bli med i Hele Norges julelenke! Sammen utgjør de flere tusen ringene en historie om landet vårt i 2015.

Julelenka

HELE NORGE: Sjetteklassinger fra Ny-Krohnborg skole i Bergen hjelper til Pål Plassen i Norgesglasset og Mathias Lunde Kristoffersen i Norge Rundt med å strekke ut den spesielle julelenka.

Foto: Juliet Landrø / NRK

Statsminister Erna Solberg, tenåringsidolene Marcus og Martinus og nobelprisvinner Edvard Moser er noen av dem som har bidratt med en ring til lenka.

– Vi har oppfordret folk til å sende med en liten historie om ringen sin, slik vil hele lenka til slutt si noe om Norge i 2015, sier programleder Pål Plassen i Norgesglasset i NRK P1.

Her kan du høre Norgesglassets spesialsending på radio - med blant andre Razika, Linda Eide, Finn Tokvam og Tarjei Strøm som gjester (starter 12.05).

Stort at så mange er med

Tre uker før jul er julelenka allerede godt over 100 meter lang, og Plassen er overveldet over all posten som har kommet.

Jan Aase og Erlend Fikse

JULELENKERACE: Jan Aase og Erlend Fikse klarte å lage nesten 1 meter julelenke av en gammel brannslange da Brannvesenet i Bergen deltok i #nrkjulelenkas konkurranse!

Foto: Aksel Faanes Persson / NRK

– Jeg hadde nesten glemt hvor hyggelig det er med gammeldags post, vi får et lite berg i posthylla hver dag, sier han.

Mange har også deltatt i konkurransen «julelenkerace», hvor det er om å gjøre å lage lengst mulig lenke på fem minutter.

Plassen er imponert over at folk rundt omkring i Norge lager lenkeringer og forteller sine små og store historier.

Elever ved Tøyen skole

Førsteklassingene ved Tøyen skole sendte inn lenkeringer med bilder av kart.

Foto: Tøyen skole

– Det fine er at både profilerte personer og folk flest sammen utgjør denne lenka med sine unike historier. Det er stort å få bidrag fra selveste statsministeren, men det er like artig at hele skoleklasser har tatt seg tid til å levere sitt bidrag til oss, sier programleder Pål Plassen.

Skal skape julestemning på tv

Julelenka blir også med i Norge Rundt fredag 4.desember, og skal være med i Kvelden før kvelden på NRK 1 for å skape skikkelig julestemning på lille julaften.

Slik sender du inn ditt bidrag:

Du kan lage en julelenkering av hva som helst. Papp, papir, tøy – alt kan brukes, så lenge det har en betydning for deg!

Skriv ned en setning eller to der du forteller hvorfor du bidrar med akkurat denne ringen.

Send din ring og din forklaring i posten til "Norgesglasset, NRK, 7005 Trondheim". Du kan også legge ut ut bilde på instagram med emneknagg #nrkjulelenka eller last opp ditt bilde her.

Kulturstrøm

 • Prises av svenskene

  Ingvild H. Rishøi mottok fredag den høythengende Kulturhuset Stadsteaterns internasjonale litteraturpris for novellesamlingen «Vinternoveller». Prisen er på 150.000 svenske kroner. «Vinternoveller», som utkom på norsk i 2014, er oversatt til svensk av Nils Sundberg og Stephen Farran-Lee og vant Brageprisen, Kritikerprisen og Bokbloggerprisen her hjemme.

  Ingvild H. Rishøi
  Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
 • Carola gjør comeback

  Den svenske artisten Carola Häggkvist (53) gjør comeback i Melodifestivalen, skriver svenske Aftonbladet. Ifølge avisen planlegger stjernen å konkurrere i kvalifiseringen til Eurovision Song Contest-finalen med en sang hun har skrevet selv.

  Carola
  Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix