Knekkebrød med og uten knekk

Hvilket pålegg gjør knekkebrødet mykt og seigt?

Knekkebrød i matpakka
Foto: NRK

Johanne har sendt oss e-post. Hun har lagt merke til at når hun bruker kaviar og brunost på knekkebrødet blir det mykt og seigt etter at det har stått en tid. Men - hvis hun bruker salami og hapå, beholder det sprøheten selv om det står i mange timer. Hva bestemmer at det blir sånn? spør Johanne.

Solveig og Magnar har undersøkt saken, og svaret får du her i videolenken:

SE VIDEO: Hva gjør knekkebrød mykt?

Har du et spørsmål til Solveig og Magnar? Send det til Newton

Solveig Hareide og Magnar Fossbakken Lundberg

Solveig Hareide og Magnar Fossbakken Lundberg svarer på spørsmål fra Newton-seerne.

Foto: NRK

Kulturstrøm

 • Språkfilosofens hus på plass igjen

  Etter over 60 år er huset til filosofen Ludwig Wittgenstein endeleg gjenreist på originaltomta. I det avsidesliggande huset inst i Sognefjorden la den verdskjende grunnlaget for tenkinga si.

 • 85 kostymer i Coco Chanel-ballett

  I helgen hadde Bolsjoj-balletten i Moskva premiere på en ny ballett om motedronningen. Stjerne-ballerinaen Svetlana Zacharova spiller hovedrollen. Coco Chanel hadde i sin tid en kjærlighetsaffære med den russiske komponisten Igor Stravinsky og var en stor beundrer av russisk kunst, spesielt ballett.

  Coco Chanel
  Foto: Flickr.com/4niruddh
 • Forventer penger fra staten

  Ordfører i Kvæfjord, Torbjørn Larsen forventer at staten skal bidra med halvparten av kostnadene til et nasjonalt senter for Outsider art. Senteret skal bestå av en kunsthall i Harstad og et museum i Kvæfjord, og vil koste 6,9 millioner kroner årlig.

  Outsider art
  Foto: Rune Nordgård Andreassen

Flere kulturnyheter