Hopp til innhold

Knekkebrød med og uten knekk

Hvilket pålegg gjør knekkebrødet mykt og seigt?

Knekkebrød i matpakka
Foto: NRK

Johanne har sendt oss e-post. Hun har lagt merke til at når hun bruker kaviar og brunost på knekkebrødet blir det mykt og seigt etter at det har stått en tid. Men - hvis hun bruker salami og hapå, beholder det sprøheten selv om det står i mange timer. Hva bestemmer at det blir sånn? spør Johanne.

Solveig og Magnar har undersøkt saken, og svaret får du her i videolenken:

SE VIDEO: Hva gjør knekkebrød mykt?

Har du et spørsmål til Solveig og Magnar? Send det til Newton

Solveig Hareide og Magnar Fossbakken Lundberg

Solveig Hareide og Magnar Fossbakken Lundberg svarer på spørsmål fra Newton-seerne.

Foto: NRK

Kulturstrøm

  • Frankrike: bøter og fengsel for skjult reklame hos influensere

    Frankrike har vedtatt en ny lov som innebærer at influensere risikerer både kraftige bøter og fengselsstraff hvis de driver med skjult reklame og svindel.

    Loven innebærer at det blir forbudt å promotere blant annet kosmetisk kirurgi, tobakk og enkelte finansprodukter.

    Influensere risikerer opptil to års fengsel og bøter på over 3 millioner kroner hvis de driver med slik ulovlig markedsføring.

    – Festen er over for dem som tror de kan drive med svindel på internett, sa økonomiminister Bruno Le Maire nylig.