NRK Meny
Normal

Knekkebrød med og uten knekk

Hvilket pålegg gjør knekkebrødet mykt og seigt?

Knekkebrød i matpakka
Foto: NRK

Johanne har sendt oss e-post. Hun har lagt merke til at når hun bruker kaviar og brunost på knekkebrødet blir det mykt og seigt etter at det har stått en tid. Men - hvis hun bruker salami og hapå, beholder det sprøheten selv om det står i mange timer. Hva bestemmer at det blir sånn? spør Johanne.

Solveig og Magnar har undersøkt saken, og svaret får du her i videolenken:

SE VIDEO: Hva gjør knekkebrød mykt?

Har du et spørsmål til Solveig og Magnar? Send det til Newton

Solveig Hareide og Magnar Fossbakken Lundberg

Solveig Hareide og Magnar Fossbakken Lundberg svarer på spørsmål fra Newton-seerne.

Foto: NRK

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK