Hopp til innhold

Klarsignal for Hobbit-film

No er dei juridiske hindringane rydda av vegen - dermed vert det truleg Hobbit-film i 2011.

Ringenes Herre
Foto: Pressefoto

New Line Cinema vart i 2008 saksøkt for 220 millionar dollar av JRR Tolkien sine arvingar, for brot på avtale og svindel.

Årsaka til søksmålet var mangel på lisensbetaling for bruken av Tolkien sine romanar, etter filmatiseringa av Ringenes Herre.

Planla to filmar

Etter suksessen med Ringenes Herre-filmane planla New Line Cinema ei filmatisering av Hobbiten. Regissør Guillermo del Toro har planlagt to filmar basert på romanen. Men med søksmålet frå Tolkien-arvingane vart filmplanane ståande på vent.

Nøgde med forlik

No har partane kome fram til eit forlik, melder BBC . Dermed ligg alt til rette for at filmatiseringa av Hobbiten kan lanserast i 2011.

Eksemplaret av "Hobbiten" fra 1937

Det er rettane til boka Hobbiten Tolkien-arvingane og filmselskapet har krangla om.

Foto: SANG TAN / AP

Alan Horn seier til BBC at han er nøgd med at dei no har løyst rettstvisten, og at dei ser fram til eit gjensidig og godt samarbeid i framtida.

JRR Tolkien sin son Christopher Tolkien uttaler at han synest det var dumt at dei måtte gå til søksmål.

- Vi er glade for at tvisten no er løyst på ein tilfredsstillande måte. Og vi godkjenner no at New Line Cinema kan halde fram med filmplanane for Hobbiten, seier Christopher Tolkien.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters