NRK Meny
Normal

Klar for konserter

Kulturministeren har satt av to kvelder til konserter på Bylarm. Hvilke band skal hun se?

Kulturminister Anniken Huitfeldt på Bylarm 2010

Kulturminister Anniken Huitfeldt gleder seg til to kvelder med konserter på Bylarm 2010.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Kulturminister Anniken Huitfeldt åpnet torsdag Bylarm i Oslo

Anniken Huitfeldt åpnet torsdag Bylarm 2010 i Oslo.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK
Bylarm-sjef Erlend Mogård Larsen

Festivalesjef Erlend Mogård Larsen sier det ikke er sikkert hvor lenge Bylarm skal arrangeres i Oslo.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Torsdag åpnet kulturminister Anniken Huitfeldt årets Bylarm i Oslo. Den årlige bransjefestivalen som arrangeres for 13. gang, og for tredje år på rad i hovedstaden.

Priviligert

Det hadde hun allerede gledet seg til i flere dager og kunne fortelle om hvor privilegert hun er i sin ministerjobb.

- Mens vi satt på regjeringskonferansen forleden kunne jeg se på de andre ministrene som satt der med sine dokumenter. Jeg satt og planla hvordan jeg skulle få mest mulig ut av to kvelder på Bylarm, sa Huitfeldt.

(Les Anikken Huitfeldts konsertliste nederst i saken)

Festivalen har i år 50 prosent flere besøkende fra utlandet enn i fjor, noe ministeren var rask til å skryte av i åpningstalen.

Godt musikkår

Huitfeldt har tatt over et departement som fikk et kraftig løft økonomisk med Trond Giske i sjefsstolen og kulturløftet. Noe hun selvsagt også var raskt ute med å fremheve.

- 2009 har vært et av de beste årene vi har hatt for norsk musikk.

Og bedre skal det bli i framtiden, skal vi tro ministeren. For i regjeringens nye ”samarbeid for arbeid”-prosjekt lover Huitfeldt at hun og Giske skal samarbeide nært om å lage flere arbeidsplasser innen kultursektoren. Det er for eksempel i dag flere arbeidsplasser innen denne sektoren både i Sverige og Danmark enn i Norge.

Peker ut veien videre

Bylarm-sjef Erlend Mogård Larsen sier for øvrig at det ikke er sikkert at Bylarm vil bli arrangert i Oslo til evig tid.

Opprinnelig var tanken at festivalen aldri skulle arrangeres i hovedstaden, men ambulere mellom de andre store byene. Dette ble det imidlertid en endring på for tre år siden.

- Vi er i gang med en prosess for å peke ut veien videre, for å bestemme hvor vi ønsker å være om for eksempel tre eller fem år, forklarer Mogård Larsen.

Her er bandene og artistene kulturministeren har planlagt å se på Bylarm:

Kulturstrøm

  • Lalla Carlsens hus fredet

    I 1930 sikret Lalla og Carsten Carlsen seg en sveitservilla fra 1800-tallet i Oslo, som de kalte Villa Gro-Gro. I dag er deres barnebarn, Vibeke Sæther, som eier huset sammen med sin ektemann. – Familiens formidable innsats for å ta vare på huset gjør at vi i dag har bevart et av Norges mest spennende kunstnerhjem, sier riksantikvar Jørn Holme via en pressemelding. Huset regnes som det best bevarte av de få gjenværende eiendommene som utgjorde den gamle trehusforstaden Briskeby i Oslo (NTB).

    Villa Gro-Gro
    Foto: NTB Tema
  • Slottet stiller ut bunader

    I sommar blir bunadene og dei samiske draktene til kongefamilien stilte ut i Dronning Sonja Kunststall, i ei utstilling som skal vise den norske kulturarven i dei kongelege samlingane. Fleire av draktene har gått i arv i kongefamilien.