Hopp til innhold

Kjell Inge Røkke-låt tar av på Spotify

Sangen «Begynte på bunnen» var bare ment som bursdagsgave til 60 år gamle Kjell Inge Røkke. Nå har den nådd 100.000 avspillinger på Spotify.

«Begynte på bunnen» tar for seg næringstopp Kjell Inge Røkke sitt liv.

Det er kanskje ikke så rart. For alt Røkke tar i blir jo til gull, så det blir vel gullplate på den her og.

Det sier rapartist Oral Bee om at låten som var ment som en bursdagsgave til Kjell Inge Røkke, nå er streamet over 100.000 ganger på Spotify.

For hva gir man til mannen som har alt?

Det spørsmålet stilte kollegaene til Kjell Inge Røkke seg i Aker BioMarine. 60-årsgaven ble en låt om Røkke sitt liv med Didrik Solli Tangen, Oral Bee og Pimp Lotion. Som skulle hylle Røkke.

Røkke som en «Original Gangster»

– Temaet i låten er begrepet «real O.G.»., en «original gangster». En person som har kommet seg ut fra «the hood», men fortsatt ikke har glemt hvor han kommer fra. Det er en veldig god beskrivelse av Kjell Inge, sier Matts Johansen, administrerende direktør i Aker BioMarine.

Røkke Begynte på bynnen av Didrik Soli Tangen

NÅR BREDT UT: Oral Bee forteller at han har fått tilbakemeldinger av både foreldre og barn som digger låten om Røkke.

Foto: Spotify

Og oppdraget om å lage denne låten var ikke så vanskelig, ifølge Oral Bee og Pimp Lotion. For de er nemlig skikkelig Røkke-fans fra før av.

– Det er ikke så unaturlig at vi rapper om en av de største og rikeste bossene i Norge. Så det falt oss ganske naturlig, sier Pimp Lotion.

Går uten sokker i dyre sko

Rapduoen har fra før av nevnt Røkke i flere av låtene sine, men sier de gjennom arbeidet med bursdagslåten ble kjent med flere sider av næringstoppen.

Oral Bee - spesial - loop-0

RØKKES FANKLUBB: Oral Bee og Pimp Lotion hevder de er skikkelig Røkke-fans.

Jeg fikk jo ikke med det i låten at han går uten sokker oppe i dyre sko. Så det er fascinerende. Litt sånn pimp-aktig, forteller Oral Bee.

Å lage låter på bestilling er big business for gutta. De får forespørsel fra alt fra snekkere til folk i næringslivet.

– Vi har laget for en murermester, så det er muligheter, ler Oral Bee.

Men hvor mye de fikk for å lage låten om Røkke vil de ikke si så mye om.

Jeg kan si at jeg har en ny singel på fredag, som heter penger renner inn, så det sier jo sitt, avslutter Oral Bee.

Kulturstrøm

  • Sterke poplåter, men lite utvikling

    – Billie Eilish er i samme posisjon nå som Rihanna i sin tid var i. Hun kunne prøvd seg på hva enn hun ville, og fansen hadde slukt hva enn slags utvikling hun gjorde med glede og entusiasme. Da er det litt skuffende at dette albumet er artistens minst videreutviklede karrieresteg så langt, skriver musikkritiker Sofie Martesdatter Granberg om artistens nye album «Hit Me Hard and Soft».