Oppskrift
50 gram smør, grønt meierismør
1 putt fløte, 3 dl
2 dl lys sirup, (mørk blir for sterk)
200 gram sukker
1 ts godtt vaniljesukker
evt hakkede mandlar
Slik gjør du
Etter hovedbordet, kaller karamellene med lyst og glede! (Foto: Mona Gundersen)
Ha alt kaldt i ei god panne....dvs litt vid
Når alt er smeltet, rører du med jevne mellomrom, og lar deretter karamellmassen putre og småkoke til det blir en karamellfarge på massen og den tykner
(Det tar minimum en halvtime...ta dropprøven slik: et glass med kaldt vann og en teskje. Dypp teskjea i vannet og deretter i karamellmassen. Når det henger igjen karamellmasse på skjea slik at du får formet en kule er massen klar!)
Ha karamellmassen i en liten langpanne smurt med olje.
La den stå til den er avkjølt, og skjær opp i fine bitar, pakk inn i cellofanpapir og ha alt på glass.