Hopp til innhold

Kanye West må avlyse deler av turneen

Artisten og rapperen Kanye West (36) har blitt nødt til å avlyse deler av Yeezus-turneen sin på grunn av en lastebilulykke.

Kanye West US-17TH-ANNUAL-HOLLYWOOD-FILM-AWARDS---SHOW

På verdensturneens første konsert ble utstyret stjålet og nå er en del av scenerekvisittene til Kanye West blitt ødelagt. Her er artisten fra en filmprisutdeling i oktober.

Foto: MARK DAVIS / Afp

Heldigvis ble ingen personer skadd i ulykken, men utstyret som skulle brukes på scenen under konsertene fikk gjennomgå og ble totalskadd.

– I går, på vei til Vancouver, var en lastebil fullastet av spesiallagede videosøyler og LED-skjermer involvert i en ulykke. Utstyret ble såpass ødelagt at det ikke kan repareres, sier plateselskapet ifølge nettstedet DigitalSpy.

Må lage nytt

Skjermene er viktige elementer i sceneshowet til den nyforlovede hip hop-eksentrikeren, og ifølge plateselskapet er utstyret «sentralt i den kreative visjonen som Kanye West og designteamet hans har satt sammen».

– Som et resultat av disse hendelsene er det umulig å gjennomføre showet, og Yeezus-turneen blir satt på vent til disse unike delene blir reprodusert, sier plateselskapet ifølge DigitalSpy.

Det betyr at fansen i Vancouver, Denver og Minneapolis må smøre seg med tålmodighet og vente til spesialutstyret er på plass igjen.

– Kanye West er ikke villig til å levere fansen noe annet enn det originale showet, sier plateselskapet i pressemeldingen.

Stjålet utstyr

kanye west og jesus

Kanye West fikk besøk av en Jesus-lignende karakter da han åpnet verdensturneen i Seattle. Kendrick Lamar varmet opp for dem begge.

Foto: instagram/therajwacompany

Da turneen ble sparket i gang i Seattle for to uker siden, spilte 36-åringen et sett med 27 låter som strakte seg over to timer.

Det var riktignok etter en to timer lang forsinkelse, ettersom noe av utstyret hadde blitt stjålet like før konserten.

Det selverklærte geniet sørget også for å skape overskrifter da det dukket opp en Jesus-lignende figur på scenen.

«White Jesus, is that you..?» sa Kanye West før han spilte hitten Jesus Walks fra albumet College Dropout.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters