NRK Meny
Normal

Journalister og finanskrisa

Mange journalister har fått et intensivkurs i økonomi dette året, og den internasjonale finanskrisa har gjort læringskurven bratt. Kurers mediepratere snakker om hvordan mediene har dekka finanskrisa.

Hør Kurer 118: Journalister og finanskrisa

Ukas mediepratere er Per Arne Kalbakk, programdirektør i NRKs nye Marienlystdivisjon, Cecilie Langum, redaksjonssjef for finansseksjonen i Dagens Næringslivs nettutgave og Hilde Sandvik, debattredaktør i Bergens Tidende.

Dødskringkasting

Vi skal også til Island, men det skal ikke handle om den økonomiske krisa på øya. Vi skal bli kjent med en lang islandsk radiotradisjon. Der leser man nemlig opp dødsannonser i radioen.

Hver dag, to ganger om dagen, kringkastes begravelser og dødsfall.
Reporter Maria Olivia Rivedal har vært og besøkt en av de mest erfarne begravelse- og dødsannonse- oppleserne som finnes på øya.

Arkivdykk om børskrakk

Ukas arkivklipp er tatt fra 1975, da to reportere i NRK radio laget en temasending om børskrakket i USA i 1929 og den store depresjonen som fulgte. Klippet vi får høre er med økonomiprofessor Preben Munthe, som får spørsmål om man kunne få en ny stor krise og en ny depresjon.

Programleder for Kurer nr 118 er Ida Jevne.

Flere kulturnyheter