Jobs bok

Jobs bok er en av læreskriftene i Det gamle testamente. Den poetiske teksten er samtidig en sterk historie. Radioteatret har laget sin versjon.

Jobs bok

Det sitter en mann på en avfallsdynge. Kroppen er dekket av byller. Han har mistet alt. Han levde det gode liv. Nå er han hjemsøkt av smerte, av fortvilelse, av jagende, søvnløse netter.

Hvorfor?

Dette er Job. Denne fortellingen fra Det gamle testamentet ligger som en undertone i vår kultur. Jobs anklager og rop mot Det ansvarlige er gjentatt og gjentatt.

Jobs bok stiller et av de grunnleggende spørsmål om menneskelivet: Hvorfor? Hvorfor finnes ondskap, lidelse, smerte? Hvorfor belønnes det onde, og hvorfor straffes det gode?

Hvorfor er menneskelivet underlagt så mye urettferdighet?

Produksjonen

Dramatisering: Carl Henrik Grøndahl, i samarbeid med Steinar Berthelsen og Arne Barca
Produsent: Carl Henrik Grøndahl
Lyddesign: Arne Barca
Komponist: Åsmund Feidje
Instruktør: Steinar Berthelsen

Kulturstrøm

 • Fosse nominert til ungdomspris

  Jon Fosses «Det andre namnet» – en roman uten punktum – er blant de åtte skjønnlitterære bøkene som er nominert til Ungdommens kritikerpris 2020. Her er hele listen. De nominerte bøkene blir nå sendt til syv juryklasser i videregående skole rundt omkring i Norge. Elevene skal lese, diskutere og kåre vinneren. Prisen deles ut torsdag 12. mars 2020.

  De åtte nominerte til Ungdommens kritikerpris 2020.
  Foto: Foreningen Les!
 • Brenner for pressefrihet

  Selv har TV2-reporteren Kadafi Zamanhan kjent på rasisme og trusler her til lands, og vold og arrestasjon på jobboppdrag i utlandet, forteller han til NRK-programmet Drivkraft.

  Kadafi Zaman