NRK Meny
Normal

Jobs bok

Jobs bok er en av læreskriftene i Det gamle testamente. Den poetiske teksten er samtidig en sterk historie. Radioteatret har laget sin versjon.

Jobs bok

Det sitter en mann på en avfallsdynge. Kroppen er dekket av byller. Han har mistet alt. Han levde det gode liv. Nå er han hjemsøkt av smerte, av fortvilelse, av jagende, søvnløse netter.

Hvorfor?

Dette er Job. Denne fortellingen fra Det gamle testamentet ligger som en undertone i vår kultur. Jobs anklager og rop mot Det ansvarlige er gjentatt og gjentatt.

Jobs bok stiller et av de grunnleggende spørsmål om menneskelivet: Hvorfor? Hvorfor finnes ondskap, lidelse, smerte? Hvorfor belønnes det onde, og hvorfor straffes det gode?

Hvorfor er menneskelivet underlagt så mye urettferdighet?

Produksjonen

Dramatisering: Carl Henrik Grøndahl, i samarbeid med Steinar Berthelsen og Arne Barca
Produsent: Carl Henrik Grøndahl
Lyddesign: Arne Barca
Komponist: Åsmund Feidje
Instruktør: Steinar Berthelsen

Kulturstrøm

 • Cameron om Avatar-oppfølgere

  Regissør James Cameron står ved planen om å lage ytterligere fire «Avatar»-filmer. Han er for tiden hundre filmdager inn i den første oppfølgeren og har skrevet ferdig manus til den andre og tredje filmen. Den første «Avatar»-filmen hadde premiere i 2009 og er den mest innbringende filmen i Hollywoods historie etter «Star Wars: The Force Awakens» (NTB).

  Video Filmanmeldelse: Avatar
  Foto: Nyhetsspiller
 • Tears For Fears med nytt album

  14 år etter forrige plate melder Tears For Fears at de holder på å ferdigstille et nytt album som skal slippes til høsten. Det skriver Consequence of Sound. New wave-veteranene Roland Orzabal og Curt Smith er kjent for 80-talls hiter som «Shout» og «Everybody Wants to Rule the World».

  Curt Smith og Roland Orzabal i Tears for Fears
  Foto: Silvia Izquierdo / AP/SCANPIX