NRK Meny
Normal

Jo Nesbøs agent : Noe av det største man kan oppleve

Jo Nesbøs bok «Tørst» er valgt ut til en av årets beste kriminalromaner av New York Times. Agenten hans er veldig begeistret. – Noe av det største man kan oppleve , sier Tor Jonasson i Salomonsson til NRK.

jo nesbø

Jo Nesbøs bok Tørst er trukket frem som en av årets beste krimbøker i New York Times

Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix

Og det er ikke hvem som helst som har plassert Jo Nesbø på topp. Det er den vel ansette litteraturkritikeren Marilyn Stasios i New York Times som har valgt ut Jo Nesbøs roman som en av de beste i år. Nesbø er den eneste nordiske forfatteren som er med på listen. Selv vil ikke Jo Nesbø kommentere, men overlater det til forlaget sitt Salomon der forlegger Tor Jonasson er svært begeistret for mottagelsen i New York.

Sjekkeapp

«Tørst» er den ellevte boken om Harry Hole. Igjen handler det om drap og gjerne bestialske drapsmetoder. Unge kvinner som har vært aktive på sjekkeappen «Tinder» blir myrdet hjemme hos seg selv. Og Harry Hole skal oppklare sakene.

Bøkene om Harry Hole er oversatt til femti språk og har solgt over 30 millioner eksemplarer over hele verden.

Marilyn Stasios nevner Jo Nesbøs bok først i sin oversikt over krimbøker som hun anbefaler. I USA har romanen fått tittelen «The Thirst» og litteraturkritikeren omtaler mordene i boken som bisarre.

– Å få en slik omtale i New York Times er noe av det største man kan oppleve som forfatter i amerikansk presse, sier Tor Jonasson til NRK.