Hopp til innhold

Jo Nesbøs agent : Noe av det største man kan oppleve

Jo Nesbøs bok «Tørst» er valgt ut til en av årets beste kriminalromaner av New York Times. Agenten hans er veldig begeistret. – Noe av det største man kan oppleve , sier Tor Jonasson i Salomonsson til NRK.

jo nesbø

Jo Nesbøs bok Tørst er trukket frem som en av årets beste krimbøker i New York Times

Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix

Og det er ikke hvem som helst som har plassert Jo Nesbø på topp. Det er den vel ansette litteraturkritikeren Marilyn Stasios i New York Times som har valgt ut Jo Nesbøs roman som en av de beste i år. Nesbø er den eneste nordiske forfatteren som er med på listen. Selv vil ikke Jo Nesbø kommentere, men overlater det til forlaget sitt Salomon der forlegger Tor Jonasson er svært begeistret for mottagelsen i New York.

Sjekkeapp

«Tørst» er den ellevte boken om Harry Hole. Igjen handler det om drap og gjerne bestialske drapsmetoder. Unge kvinner som har vært aktive på sjekkeappen «Tinder» blir myrdet hjemme hos seg selv. Og Harry Hole skal oppklare sakene.

Bøkene om Harry Hole er oversatt til femti språk og har solgt over 30 millioner eksemplarer over hele verden.

Marilyn Stasios nevner Jo Nesbøs bok først i sin oversikt over krimbøker som hun anbefaler. I USA har romanen fått tittelen «The Thirst» og litteraturkritikeren omtaler mordene i boken som bisarre.

– Å få en slik omtale i New York Times er noe av det største man kan oppleve som forfatter i amerikansk presse, sier Tor Jonasson til NRK.

Kulturstrøm

 • Handler om blikket som ser

  – Ida Fjeldbraaten skildrer utsatte mennesker. Hun viser frem sårbarheten til de som faller utenfor og kynismen til alle dem som vil sko seg på denne sårbarheten. Men det blir noe velkjent og politisk korrekt i kritikken av drøye TV-produsenter med et vinglete moralsk kompass, skriver litteraturkritiker Anne Cathrine Straume om boka «De andres liv».

  Bildecollage av forfatter Ida Fjeldbraaten og hennes nye bok "De andres liv" (2024)
  Terningkast 4 Bok

  «Rått om reality-boomen»

  ANMELDELSE: «De andres liv» av Ida Fjeldbraaten

 • Daniel Radcliffe fikk sin første Tony-pris

  Daniel Radcliffe, mest kjent for rollen som den unge trollmannen Harry Potter, nådde en ny milepæl i karrieren da han søndag fikk sin første Tony-pris.

  Prisen, som er Broadway og scenekunstens svar på Oscar, ble delt ut i New York. Radcliffe fikk prisen som beste skuespiller i en musikal for sin innsats i «Merrily We Roll Along».

  – Dette er en av de beste opplevelsene i mitt liv. Jeg kommer aldri til å ha det så bra igjen, sa Radcliffe da han tok imot prisen. Han takket også foreldrene for at de spilte musikk av Stephen Sondheim – en av komponistene bak musikal han fikk pris for – i bilen da han var liten.

  Den britiske 34-åringen ble verdensberømt nærmest over natten da han som tolvåring spilte Harry Potter i den første filmen om den unge trollmannen. Siden har han spilt i flere filmer, men også i stor grad dreid karrieren over til teaterscenen.

  (NTB)

  Daniel Radcliffe fikk søndag sin første Tony-pris – Broadways svar på Oscar – for sin innsats i musikalen «Merrily We Roll Along»
  Foto: Charles Sykes /Invision / AP/NTB