Hopp til innhold

Jentene går for seier

- Ida traff meg rett i hjertet, smiler Inger Lise Rypdal. - Da ble det lett å velge.

Inger Lise Rypdal og Ida Jenshus
Foto: Magnus Due-Tønnesen / NRK

Nett-TV: Se videopresentasjonen av Ida Jenshus her!


Som 17-åring hoppet Ida Jenshus av skolen for å konsentrere seg om musikk på heltid. Tre år senere står hun kanskje foran sitt store gjennombrudd? Lørdag gikk hun nemlig videre til "gruppespillet" i Lyden av lørdag, etter å ha blitt valgt ut av "trener" Inger Lise Rypdal.

- Jeg syns Ida var utrolig flink. Hun er veldig voksen musikalsk sett, og har en nydelig stemme. Dessuten har hun en stil jeg har peiling på. Dermed er hun en person jeg kan hjelpe videre, forteller Rypdal.

- Hva la du vekt da du skulle velge ut én?

- At vedkommende skulle treffe meg. Jeg måtte kjenne noe. Og det gjorde jeg, dermed ble valget lett. Men de andre var veldig flinke de også, forsikrer Rypdal.

Funnet hverandre

Både trener Rypdal og Ida er fornøyde med å ha ”funnet hverandre”.

- Jeg er veldig fornøyd med å få Inger Lise som trener. Vi har mange likhetstrekk, forteller Ida.
Begge damene begynte med musikk i ung alder, har stå-på-vilje og sterk tro på det de driver med.

Inger Lise Rypdal

Også Inger Lise Rypdal startet karrieren tidlig. Her fra Oslo i 1969: Diskoteket 'Colony Club', Norges første diskotek, trekker både kjendiser og andre. Her D.J. Tore Løken og Inger Lise Andersen, senere Inger Lise Rypdal, holder et øye med dansegulvet.

Foto: Storløkken, Aage / Scanpix

Ung men ikke utrent

Joda, Ida er ung, men blant de seks artistene/bandene som er videre til gruppespillet i Lyden av lørdag, er Ida den eneste som driver med musikk på heltid!

- Hvordan var det å ta avgjørelsen om å satse på musikken på heltid i en så ung alder?

- Jeg hadde drevet med musikk siden jeg var ti år gammel. Man utvikler seg, skaper relasjoner innen bransjen og skaffer seg et nettverk. Dermed visste jeg at dette var noe jeg kunne få noe ut av. At hvis jeg sto på så kunne jeg klare det. Musikk er livet mitt, forklarer Ida.

Derfor er ikke trønderjenta redd for å skulle spille live heller. Med rundt 100 spillejobber i året er hun vant til å bli bedømt på direkten.
- Men å spille på TV blir en utfordring. Jeg har ikke vært så mye på TV før.

Dermed blir det Inger Lise Rypdals jobb å forberede henne best mulig før livesendingene.

- Nå har vi snakket litt sammen, og jeg har gitt henne en del råd og feedback. Hva hun skal legge vekt på i tiden fremover. Så blir det veldig spennende å se neste sending. Det blir første gang de spiller i studio, og de skal klare seg uten oss trenere. Det blir spennende å se hvordan Ida tar rådene mine, avslutter Rypdal. – Vi går for seier!

Fikk du ikke med deg sendingen? Se den igjen i nett-tv


Hvem syns du fortjener å vinne? Si din mening her!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters