NRK Meny
Normal

Jarre stopper flytrafikken

Norgesaktuelle Jean Michel Jarre lager flyforbud når han skal spille i Danmark.

Jean-Michel Jarre

Jean Michel Jarre er kjent for sine heftige lasershow.

Foto: ANWAR AMRO / Afp

Jean Michel Jarre

Jean Michel Jarre, som her poserer for pressefotografene før en konsert i Frankrike sist helg, kommer til Oslo og Bergen i oktober.

Foto: SEBASTIEN NOGIER / Afp

Mannen som gjerne omtales som «trollmannen fra Lyon» kan mer enn å sette publikum i ekstase med sin elektroniske musikk.

Må ta en omvei

Jean Michel Jarre var i Norge både i fjor og i 2008 , og kommer tilbake i år med sitt lasershow.

Men når han søndag står øverst på festivalplakaten til Jelling Musikfestival i Danmark må flyene i området ta en omvei.

Les også:

Franskmannens heftige laserlys er nemlig vurdert som en fare for flysikkerheten i området og luftrommet vil derfor lukkes i et område som er 18 ganger 18 kilometer, eller 324 kvadratkilometer stort, melder avisa Ekstra Bladet.

Tredje størst i Danmark

– Det sitter en mann ute på Billund lufthavn som vil dirigere flyene utenom Jelling, sier Thorkild Høj i Jelling-festivalen til avisa.

Festivalen har de siste årene utviklet seg til å bli den tredje største i Danmark, etter Roskilde og Skanderborg.

Jarre vil neppe få samme problem når han i oktober kommer til Oslo Spektrum og Vestlandshallen utenfor Bergen, der han spiller innendørs.

Se video fra da Jean Michel Jarre spilte i Londons O2 Arena 10.10.10:

Kulturstrøm

  • Første rivetillatelse er gitt

    Plan- og bygningsetaten har gitt tillatelse til å rive regjeringsbygg 4 og Møllergata 17, de første tillatelsene som er gitt til det nye regjeringskvartalet. Etaten har ikke fått inn merknader til riving av disse to byggene.

  • Jakob Oftebro spiller Peer Gynt

    Det er nå endelig klart at Jakob Oftebro skal spille Peer Gynt på Gålå i august. Oftebro ble brannskadet under filminnspilling og det var usikkert om han kunne spille på Gålå. – Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, sier Jakob Oftebro i en pressemelding.