Hopp til innhold

Hvilken by bør arrangere OL?

Hvilken by egner seg best til å arrangere OL i 2018? I fredagens Rett på med Tron Soot-Ryen vil vi høre din mening! Ring oss på 815 21 031 fra kl 12:30.

 

OL Lillehammer
Foto: Greve, Jan / Scanpix

 

Debatten om hvilken by som egner seg best for vinter OL i 2018 er i full gang. Det spisser seg til mellom de tre kandidatene Oslo, Tromsø og Trondheim.

Fristen for å søke til Norges Idrettsforbund for de tre byene er 19. februar og det er Idrettstyret som i mars 2007 skal avgjøre hvilken by som skal være Norges kandidat til vinter OL i 2018.

Åslaug Haga har sagt hva hun mener, men nå vil vi høre din mening! Hvilken by synes du bør være Norges kandidat til vinter OL 2018? Oslo, Tromsø eller Trondheim?

Hva bør Norge satse på?  

Ring Rett på, fredag fra kl 12:30 på telefon

815 21 031

og fortell oss hva du mener!

I studio for å diskutere med lytterne møter vi en representant fra hver av søkerbyene, assisterende prosjektleder for Oslo 2018, Lars Audun Granly, Gunnar Wilhelmsen, nestleder i styret for Tromsø 2018 og Odd Ustad, markedsansvarlig for Trondheim 2018.

Hør Rett på med Tron Soot-Ryen hver fredag i NRK P1 kl 13:05! 

Neste fredag er vi tilbake med et nytt aktuelt tema!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.