Hva vil partneren IKKE høre deg si?

Frontene spisser seg til når det gjelder menn og kvinners syn på hva man ikke bør si til hverandre. Se hva mannfolk-bladet Askmen.com og dame-magasinet "Cosmopolitan" mener sine respektive lesere absolutt IKKE vil høre av sin partner!

Krangel
Foto: Colourbox

Cosmopolitan til kvinner:
Ti ting du IKKE vil høre han si

10. ”Samme for meg, hva har du lyst til?”
Argh! Hvis jeg visste hva jeg ville, da hadde jeg ikke spurt deg. Dessuten er det en veldig lite sexy egenskap å unngå å ta avgjørelser eller være likegyldig.

9. ”Hysj! Jeg ser på fotballkamp.”
Joda, vi ser det, fotball er viktig. Men, det går an å snakke samtidig som du ser på TV og det å hysje på et annet voksent menneske er så uaktuelt at det regnes som legitim grunn til å slå opp. Gi meg to sekunders oppmerksomhet og jeg gir seg fred til fotball etterpå.

8. ”Slapp av!”
Det er få ting som irriterer mer enn å bli bedt om å ta det med ro. Hvis du hadde østrogen, hadde du forstått meg.

7. “Lukt på den her!”
Vi er ikke en barndomsvenn som synes vonde lukter er festlig og vi vil heller ikke bli behandlet som en. Det å lukte på matrester i kjøleskapet eller svette joggesko, kan du gjøre med en som har mindre utviklet luktesans enn meg.

6. “Min eks pleide alltid å…"
Hvis du bruker det som et argument, bør du heller planlegge en ny vår med din eks, eller holde kjeft. En som stadig refererer til sin eks, vil vi ikke være sammen med spesielt lenge.

5. ”Har du lagt på deg litt du?”
Dette er like sårende for en kvinne, som en mann som får spørsmålet under sex; ”Er den inne nå?”

4. ”Noen burde tatt seg en tur til voksdamene og fjernet kjønnskogen!”
Når du selv legger deg naken med rompa i ansiktet på en nydelig eksotisk kvinne som snart skal smøre deg med varm voks på ballene, da snakkes vi!

3. ”Jeg er ikke helt i steming i kveld jeg.”
Greit, men da kan jeg også få lov til å takke nei innimellom, uten at du blir sur hele resten av dagen. Se lørdag morgen for eksempel, etter en litt tung natt. Se hva som skjer.

2. “Søstra di er skikkelig sexy!”
Altså, skjerp deg. Minn meg på at jeg forteller deg hvilke av dine beste venner jeg synes er heitere enn deg.

1. " Har du mensen/ er du PMS?
Det spiller ingen rolle om du har rett, med mindre du skal ut og handle og det er tilbud på tamponger. Ikke still det spørsmålet, med mindre du skal ut og kjøpe tamponger.


Fra Askmen.com til menn:
Ti ting du IKKE vil høre henne si

10. “Er du ferdig nå?
Var jeg ikke ferdig, ble jeg det nå. Det spiller ingen rolle hvor nære klimaks du var, det er bare å gi seg. Spør du om det igjen, kan vi godt være ferdig – for godt.

9. “Vi burde melde oss på et dansekurs!”
Her lammes jeg av frykt, av mange årsaker. På den ene siden, det å lære seg å danse sammen andre menn i bånd og på den andre siden, det å måtte vise fram det dere har lært. Du og dama må vise fram foxtrot og rumba i alt fra julekvelden til store bryllup.

8. “Kan du se noe nytt på meg?”
Hvorfor er vi engstelige når denne setningen dukker opp? Fordi da befinner du deg i et minefelt. Du kan foreslå at hun har klippet håret, men hvis det ikke er riktig blir hun både fornærmet og sint. Du gjetter på nytt og bommer, dermed er du klodens minst oppmerksomme mann. Her kan man nærmest kun feile, hvordan forventer hun at vi skal legge merke til at hun har farget øyebrynene for eksempel?

7. “Ikke vær sjalu, det er min eks.”
Å nei du, dette er selve grunnen til å være på vakt. Her er det snakk om en person som har vært din kjærestes partner og beste venn, i tillegg til at de har vært nakne sammen. Så hvis en eks, i betydnigen tidligere, fortid, historie, hvorfor er han fortsatt inne i bildet?

6. “Det går fint, det er ikke smittsomt”
Har du lyst på litt herpes simplex, eller en kjip kjønnsykdom over høytidene? Ikke? Før du får panikk, finn ut hva det er din partner snakker om, deretter google sykdommen og finn ut alt du kan, før du snakker med en doktor. Vær forberedt på å tape alt, med en gang du slutter/ nekter å ta på henne, er det sannsynelig at hun vil ha det ut av livet. Heldigvis er du fortsatt frisk, dog uten dame.

5. “Vi må snakke sammen!”
Hører du den dramatiske musikken i bakgrunn? Dette er en av klassiske bærerne av dårlig nytt. Og om bare sekunder kommer hun til å fortelle deg et eller annet, magen din vrenger seg og du lurer på om det gjelder brudd, utroskap, graviditet eller noe annet jævlig. Hva vil hun denne gangen, er det noe jeg har glemt, oversett, eller gjort feil? Uavhengig hva det er som kommer, du vet en ting – det kommer til å bli stygt.

4. ”Vet du hvilken dag det er i dag?”
Kjapt, tenk! Er det bursdagen hennes i dag, eller hunden? Har vi noe slags jubileum? Dette er i likhet med punkt 8, åpningsreplikken til et mangfold av marerittlignende samtaler. Et tips som kan redde situasjonen, prøv å gjette på dager eller hendelser som har noe med forholdet deres å gjøre. Skriv ned alle viktige datoer. Er du i tvil, kom med egne historier knyttet til andre datoer. Som et eksempel kan du si, det er ikke den datoen hvor jeg første gangen jeg kjente at jeg var forelsket i deg, fordi det var den 17. mai -82. Du bør legger til noen detaljer, så blir hun myk som varmt smør. Det kan virke som om du skyter spurv med kanon og det hun er ute etter, er at det er i dag dere er blitt enige om å rydde loftet.

3. “Jeg har tenkt på en ting..”
Først av alt, gjør deg komfortabel, du kommer ikke unna på en stund. Nå kan det handle om alt fra ”Hvor verden beveger seg” til hvordan du kan forbedre din holdning, livsstil, karriere eller om dere skal vurdere å konvertere til Kabbalah. Det å tenke er sjeldent dumt, men i slike sammenhenger, forvent det verste.

2. “Jeg skulle fått mensen i forrige uke”
For menn flest høres denne setningen ut som en annen setning, nemlig ”Mitt liv er over.” Du trenger ikke ha bindingsangst eller være generelt skeptisk for å tenke den tanken. Og du kan til og med glede deg over ideen om en unge, men det betyr i praksis ni måneders helvete, søvnløse netter, barnegråt, brystmelk og hormonkaos i heimen.

1 “Åh, den er så søt”
Selv om du tidligere har vært veldig trygg på både lengde og omkrets nedentil, kan skadene ved å få penisen beskrevet som søt, ødelegge mer enn et samuraisverd. Din maskulinitet tråkkes på av din egen kvinne. Når hun ved neste korsvei spør om puppene er for små eller om hun ser tjukk ut i et antrekk; vær så ærlig som du synes hun fortjener.

Hva mener du man absolutt IKKE vil høre fra partneren? Send en epost til pepper@nrk.no .

Kulturstrøm

 • Bronse i VM i kokkekunst

  Even Strandbråten Sørum fra Valdres var med i den prestisjetunge konkurransen Bocuse d'or i Lyon i Frankrike, eller verdensmesterskapet i kokkekunst. Det norske laget fikk tredjeplass i konkurransen. Innlandet har dermed fått en fersk matmedaljør.

 • Facebook stoppar barne-app

  Facebook stoppar utviklinga av ein barneversjon av Instagram etter å ha fått kritikk for planane.

  – Vi meiner det er eit behov for ei slik teneste, men vi set likevel prosjektet på vent, seier Instagram-sjef Adam Mosseri i ei fråsegn, ifølge AFP.

 • «Moulin Rouge» tok 10 Tony Awards

  Den amerikanske teaterprisen Tony Awards ble delt ut i New York søndag. «Moulin Rouge: The Musical» ble mestvinnende med 10 priser, og vant også prisen for beste musikal. «Jagged Little Pill», en musikal inspirert av Alanis Morissettes suksessalbum fra 1995, vant også flere priser.

  Vinnere av Tony Awards Bill Damaschke og Carmen Pavlovic
  Foto: Cindy Ord / AFP