Hilde-Yvonne blir ny kanalvert på NRK

Hilde-Yvonne Smelror blir ny kanalvert på NRK fra høsten av.

Hilde-Yvonne Smelror

Hilde-Yvonne Smelror blir ny kanalvert på NRK etter Ragnhild Sælthun Fjørtoft.

Foto: Erlend Lånke Solbu / Erlend Lånke Solbu

Smelror overtar etter Ragnhild Sælthun Fjørtoft, som gikk av med pensjon tidligere i år.

– Det er store sko å skulle fylle, og det er litt skummelt å overta etter Ragnhild, sier hun.

Stor ære

Smelror kommer fra jobben som nattvert i NRK P1, og er en kjent radiostemme for mange. Hun mener at det er flere likhetstrekk mellom jobben som nattvert og jobben som kanalvert.

– Jeg er veldig spent på den nye jobben, og det blir en stor ære å få tre inn i TV-stua til det norske folk, sier 32-åringen fra Kjøpsvik i Nordland.

Hun har jobbet i snart fire år som nattvert i radio, og har også jobbet i P3 Nyheter på Tyholt i Trondheim.

Direktesendinger

– Hilde-Yvonne har en veldig god formidlingsevne, samt erfaring fra Nattønsket og Radiolangs. Hun kan jobbe på direkten, noe som er svært viktig i rollen, sier Tor Sigmund Pundsnes, som er redaksjonssjef for programpresentasjonen i NRK.

Også Andreas Preus Efskin (27) blir et nytt bekjentskap for mange TV-seere når han i år er sommervikar som kanalvert på NRK1.

Kanalvert Ragnhild Sælthun Fjørtoft takket seerne for 45 år da hun stod i tv-ruta for siste gang klokken 23.21 i kveld.

Kulturstrøm

 • 59 millioner til konserter

  Kulturrådet har fordelt pengene til 129 ensembler, utøvere og grupper over hele landet. Alle musikksjangre er representert. Tilskuddet skal gå til å holde 2500 konserter i år og de neste to årene. Blant dem som får penger er Karl Seglem, som får 120 000 kroner til barneprosjektet «Monsterjazz».

  Karl Seglem
  Foto: Ådne Dyrnesli
 • Operasensur i Russland

  Alban Bergs opera «Lulu» fra 1937 er for komplisert for publikum. Det mener kulturministeren i Perm-regionen i Russland. Perm-operaen får derfor ikke penger til den planlagte produksjonen. Operaens seksualiserte handling har gjennom tiden vært sterk kost for den borgerlige moral. (classicalmusicnews.ru)

  Fra Lulu
 • To norske serie-nominasjoner

  TV-seriene «Lykkeland» (bildet) og «Kielergata» er nominert til Nordisk Film & TV Fonds pris for beste TV-dramamanus under filmfestivalen i Göteborg. Dette er tredje gang prisen på 200.000 kroner deles ut. Vinner utropes 30. januar. Norge vant med «Nobel» i 2017.

  Linedance i Lykkeland
  Foto: Maipo Film/NRK