Hopp til innhold

Hilde-Yvonne blir ny kanalvert på NRK

Hilde-Yvonne Smelror blir ny kanalvert på NRK fra høsten av.

Hilde-Yvonne Smelror

Hilde-Yvonne Smelror blir ny kanalvert på NRK etter Ragnhild Sælthun Fjørtoft.

Foto: Erlend Lånke Solbu / Erlend Lånke Solbu

Smelror overtar etter Ragnhild Sælthun Fjørtoft, som gikk av med pensjon tidligere i år.

– Det er store sko å skulle fylle, og det er litt skummelt å overta etter Ragnhild, sier hun.

Stor ære

Smelror kommer fra jobben som nattvert i NRK P1, og er en kjent radiostemme for mange. Hun mener at det er flere likhetstrekk mellom jobben som nattvert og jobben som kanalvert.

– Jeg er veldig spent på den nye jobben, og det blir en stor ære å få tre inn i TV-stua til det norske folk, sier 32-åringen fra Kjøpsvik i Nordland.

Hun har jobbet i snart fire år som nattvert i radio, og har også jobbet i P3 Nyheter på Tyholt i Trondheim.

Direktesendinger

– Hilde-Yvonne har en veldig god formidlingsevne, samt erfaring fra Nattønsket og Radiolangs. Hun kan jobbe på direkten, noe som er svært viktig i rollen, sier Tor Sigmund Pundsnes, som er redaksjonssjef for programpresentasjonen i NRK.

Også Andreas Preus Efskin (27) blir et nytt bekjentskap for mange TV-seere når han i år er sommervikar som kanalvert på NRK1.

Kanalvert Ragnhild Sælthun Fjørtoft takket seerne for 45 år da hun stod i tv-ruta for siste gang klokken 23.21 i kveld.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.