Hopp til innhold

Humorside tok storeslem på internetts Oscar-utdeling

2011s beste nettsider er kåret og komiker Zach Galifianakis vant fire priser på nettets versjon av Oscar - Webby Awards.

Zach Galifinakis

Zach Galifinakis hjalp humorsiden Funny Or Die til mange priser under Webby Awards 2011.

Foto: Warner Bros.

Humornettstedet Funny Or Die markerte seg sterkt på årets Webby Awards. Nettstedet ble startet av komiker Will Ferrell og regissør Adam McKay i 2007 og var ment som et teststed der de to moromennene kunne prøve ut nytt stoff.

På årets prisutdeling fikk de lønn for innsatsen og kunne reise hjem med hele ni priser.

«Hangover»-stjerne som intervjuer

Zach Galifianakis, kjent fra filmer som «Due Date» og «Hangover», fikk fire priser for sin intervjuserie på Funny Or Die der han gjennomfører smått absurde intervjuer med kjente folk som Bruce Willis, Natalie Portman og Sean Penn.

Will Ferrell

Will Ferrell har stor suksess med sin humorsatsing på nett.

Foto: Matt Sayles / AP

Blant de mer tradisjonelle nettsidene tok USAs allmennkringkaster NPR hjem den prestisjetunge nyhetsprisen og slo tungvektere som Huffington Post og New York Times.

Fikk pris på 51-års markering

Onlineversjonen av Anne Franks gjemmested under 2.Verdenskrig fikk pris for beste kulturinstitusjon på samme dag som Anne Frank-museet i Amsterdam markerte sin 51 års dag.

Harry Potter-land ser ut til å bli det store reisemålet i 2011, for trollmannens nettside vant både juryen og folkets pris i kategorien for beste reisenettsted.

Under er en oversikt over noen av årets prisvinnere på Webby Awards (bruk denne lenka for å se alle nominerte).

HUMOR:

KUNST:

BESTE SKRIVENDE MAGASIN:

BESTE BRUK AV FOTO:

BESTE BRUK AV VIDEO:

MOTE:

SPILL:

VITEN:

SOSIALE MEDIA:

TV:

REISE:

Kulturstrøm

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP
  • Det kan bli streik under filmfestivalen i Cannes

    Ei veke før filmfestivalen i Cannes startar, kan det bli streik i filmbyen, skriv NTB,

    Rundt 100 personar, blant dei kinomaskinistar, billettseljarar og pressekontaktar, protesterer mot lønns- og arbeidsvilkår.

    Dei seier at dei ikkje ønsker å sette festivalen i fare, men få merksemd rundt spørsmål dei har prøvd å løfte fram i lang tid.