Hopp til innhold

Humørfylt i Hønefoss

Sommerrevyen i Hønefoss er revy i god gammel tradisjon - og ordentlig moro, mener våre premiereløver.

Eivind Lien og Morten Grøtnes svever høyt.

Eivind Lien og Morten Grøtnes svever høyt.

Foto: Knut Eirik Gilhuus

Så er sommerrevyene i gang igjen, og tradisjonen tro er det Jonas Rønning og gjengen hans fra Hønefoss som er de første ut. Revyen "Helt på kanten" er revy i god gammel tradisjon, stappfull av spilleglede.

Riise-parodi

Dette ensemblet har mer eller mindre vært det samme de siste årene, og er derfor både samspilt og med upåklagelig timing. Kjerneskuespillerne er Jonas Rønning, Morten Grøtnes og Marie Gisselbæk, og med seg har de Eivind Lien, Svein Kåre Skjelbostad, og det kanskje største sangtalentet Marte Helleseter.

Men vi vil begynne med Morten Grøtnes som vokser og vokser for hve revy, hans parodiske talent blomstrer som aldri før. Hans John Arne Riise-parodi er mesterlig, og når han senere som Gerd Liv Valla synger duett med Jonas Rønning som Bjørn Eidsvåg, står latteren i taket.

Ellevill Rønning

Jonas Rønning er ellevill, hemningsløs, og han byr på seg selv 100 prosent, og selv om han ikke denne gang har det ene spesielle nummeret som stikker seg ut, bobler han over i sin åpningsmonolog, i samspill både i semblenummer og i et par sanger, og som Bjørn Eidsvåg er han praktfull.

Marte Helleseter synger så det gror av gåsehud over hele kroppen, og for meg med stor kropp sier det meget. Hun glitrer i musikalsk infamitet som Dorthe Skappel, og hennes Mariann Aas Hansen er en fest for øret, selv om dette nummeret om Mariann og Kåre er i platteste laget i innholds.

 

 

 

Evind Lien som Odd Nordstoga. Jonas Rønning som gris.

Evind Lien som Odd Nordstoga. Jonas Rønning som hylende gris.

Foto: Knut Eirik Gilhuus

God Skjelbodstad

I nummeret ”Sa brura” gir Marie Gisselbæk oss en perfekt stilstudie i en brudetale utenom det vanlige. Riktig festlig og elegant. Hun er også sterk i flere andre emsemblenummer.

De to siste herrene i ensemblet Eivind Lien og Svein Kåre Skjelbostad når sitt høydepunkt i nummeret ”Dagen derpå”. Aldri har vel trusselen og tømmermenn vært mer skremmende. Skjelbodstad har ellers et mimisk og komisk talent som blir brukt til det beste både her og der i forestillingen.

Spilleglede

Forestillingens siste nummer med guttebandet Rabba som har blitt miljøbevisst er en musikalsk perle med mange gode parodier og overraskende vrier.

Som alle revyer i historien finnes det nummer som mer er fyllkalk enn perler, men uansett så fyller dette ensemblet enhver tekst med en spilleglede som gir oss raus toleranse når poengene kanskje mangler. Her koker det av talent og musikalitet. Og som alltid blir revyen ennå sterkere av et godt revyorkester.

Tradisjonene tro

Dette er som sagt revy i god gammel tradisjon, og veldig moro. Som sommerrevy er Hønefoss-revyen først ute, derfor har man ingen å sammenligne med når det gjelder karaktergivning. Men velger vi gi en åtter for denne forestillingen, så vil det bli vanskelig for andre senere å komme opp på en nier. Så da får det bare bli slik.

Sommerrevyen i Hønefoss får åtte av ti av våre premiereløver.

Kulturstrøm

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP