NRK Meny
Normal

Fyller 50 år - men liker det ikke

Hugh Grant fyller 50 år i dag, men feirer ikke med glede.

Hugh Grant

50 år og like blid? Hugh Grant skal ikke være særlig fornøyd med å bli eldre, men drar fortsatt i land roller som sjarmør i romantiske komedier.

Foto: Martin Bureau / AFP

Mannen som mange elsker fra filmer som «Fire bryllup og en gravferd», «Bridget Jones» og «Notting Hill » har sjarmert mang et kvinnehjerte på filmlerretet, i tillegg til å vinne flere priser.

Men det vi kanskje husker den blåøyde, følsomme engelske skuespilleren mest for, er hans rolle som horekunde.

Den skjebnesvangre dagen i 1995 har stemplet Hughs ettermæle.

50 dollar til Divine Brown

I det vi kan tro var et svakt øyeblikk, kjørende langs Sunset Strip i Los Angeles, avtalte han å gi Divine Brown 50 dollar for seksuelle tjenester.

Idet hun dukket ned i fanget til Grant, dukket politiet opp og begge ble tauet inn, fotografert, og saken spredd over hele verden i løpet av få dager.

Resten er historie, som man sier i Hollywood, og akkurat denne historien har gjort frøken Brown rik og stemplet Grant som en av verdens mest kjente horekunder.

– Jeg avtalte å bli med ham for 50 dollar, men endte opp med ti tusen ganger mer, har hun uttalt til The Daily Mail.

Driver plateselskap

Brown, som i dag har endret navn til Stella Thompson, smidde nemlig mens jernet var varmt, og hevder hun har tjent opp mot en million dollar på å selge historien sin.

Nå driver hun et plateselskap med sin forlovede i Atlanta og priser den dagen Grant visstnok kalte henne «Cherry Red» mens han tråkket på bremsepedalen og tiltrakk seg politiets oppmerksomhet.

– Han er min Richard Gere, sier hun til avisa og refererer til filmen «Pretty Woman» der nettopp Gere kurtiserer den prostituerte Julia Roberts og «redder» henne fra gata.

Elizabeth Hurley støttet kjæresten

Hugh Grant selv drev hektisk brannslokking i kjølvannet av episoden, og deltok i en rekke amerikanske talkshow.

Mange stusset da Grants daværende kjæreste, Elizabeth Hurley, valgte å støtte sin kjære etter skandaleopptrinnet.

Det glamorøse paret gjorde det slutt i 2000, men er fortsatt gode venner.

Grant fant senere tonen sammen med en sosietetskvinnen og spaltisten Jemima Khan. Dette forholdet tok imidlertid slutt i 2007.

Nå, med 50 år på skuldrene, er han tilsynelatende en singel mann.

Sjarmerer fortsatt

Om bursdagen skal Grant ha uttalt til OK Magazine at han ikke liker å fylle 50, og spøkt om at han ville legge seg inn på en klinikk for aktiv dødshjelp i Sveits på selve dagen.

Heldigvis er det ingenting å si på karrieren som filmsjarmør. Fremdeles drar han i land roller i romantiske filmer med yngre kvinnelige motspillere.

Og selv etter å ha bikket femti, kan det se ut til at Grant kommer til å fortsette å gestalte rollen som «forvirret, sjarmerende brite» i romantiske komedier.

Det er nemlig det han gjør best.

– Jeg er ikke veldig god på dype, alvorlige ting, så jeg føler ikke at disse rollene har vært til hinder for meg, tvert imot. Jeg er ganske fornøyd med å holde meg til romantiske komedier og muntre ting, har bursdagsbarnet uttalt til BBC.

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters