Hopp til innhold

Norske Kristoffer Hivju i Will Smith-storfilm

«The Thing»-skuespiller Kristoffer Hivju kapret en rolle i Will Smiths kommende storfilm «After Earth».

Kristofer Hivju

Kristoffer Hivju gjør seg bemerket i Hollywood.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Hivju, som spilte i den norsk-amerikanske filmen «The Thing», er et hett navn i Hollywood. Nå har han sikret seg sin største rolle så langt i karrieren.

– Dette er helt rock ´n roll, sier Hivju til VGs papirutgave.

Det er Will Smith som har skrevet historien til den kommende storfilmen «After Earth», og han spiller selv hovedrollen sammen med sønnen Jaden. Regi og manus står M. Night Shyamalan for, som tidligere har hatt suksess med filmer som Oscar-nominerte «Den sjette sansen», og Mel Gibson-filmen «The Signs».

Kristoffer Hivju har tidligere vært ansatt ved Nationaltheatret og Grusomhetens Teater, og er nå tilknyttet Trøndelag Teater. Han har hatt mindre roller i norske filmer og serier som «Rovdyr» og «Fox Grønland», og karrieren skyter nå fart i Hollywood.

Will og Jaden Smith

Will Smith og sønnen Jaden spiller begge i kommende «After Earth», mot norske Kristoffer Hivju.

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Vannmerket «Hivju»

Etter sci-fi-thrilleren «The Thing», hvor Hivju spilte en norsk polarforsker, fikk han gjennom den anerkjente casteren Deborah Dion mulighet til å gjøre en videoaudition for «After Earth».

Filmens regissør, Shyamalan, lot seg begeistre av Hivju etter mange runder og trange nåløyer med audition, og han fikk rollen.

– Det er morsomt å få tilsendt et manus hvor det står «story by Will Smith», med vannmerket «Hivju» over hele teksten, humrer Hivju.

Etter planen skal han være tre uker i Philadelphia, hvor innspillingen foregår.

– Det blir tre intense innspillingsuker i Philadelphia, og jeg håper å få kjæresten (Gry Molvær, red.anm.) og barna over i løpet av innspillingstiden, sier han.

Spiller amerikaner

Filmregissør M. Night Shyamalan

Regissør M. Night Shyamalan ble imponert av Hivjus audition.

Foto: Chris Pizzello / Scanpix/Ap

Hittil har ikke Shyamalan røpet særlig mye av hva filmen skal handle om, men det er kjent at handlingen dreier seg rundt en familie som krasjlander på jorden 1000 år etter at menneskene har forlatt den. Hivju får ikke røpe mer av filmen eller sin egen rolle, men bedyrer at den er større enn en statistjobb.

– Det er en tøff rolle med mange replikker, sier han.

I «The thing» spilte han nordmann blant amerikanerne, men for første gang er han castet som amerikaner.

– Det er en stor seier for meg, så nå jobber jeg på spreng for å forbedre den amerikanske aksenten, forteller Hivju.

Revolusjonerende audition

Casting-verden har gjennomgått en liten revolusjon, fordi utenlandske skuespillere nå kan gjøre sin audition på video, og sende den rundt i hele verden.

Hivju har derfor ingen intensjoner om å flytte fra kjæreste og to barn til englenes by.

– Jeg kommer ikke til å flytte fra Trondheim og til LA. Jeg skal bare gjøre denne rollen, og så skal jeg tilbake til Trøndelag Teater for å spille Gud, sier Hivju.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.