Hopp til innhold

Hjemløs skulptur på første klasse

I dag tidlig plasserte den danske kunstneren Jens Galschiot sin bronseskulptur av en hjemløs mann i en rullestol, og tok den med seg på flyet til England.

Jens Galschiot:´Homeless Man´

Den første av 30 skulpturer som skal utgjøre utstillingen ”Welcome Homeless”.

Foto: www.aidoh.dk

Skulpturen er den første av over 30 bronseskulpturer Jens Galschiot skal lage til utstillingen ”Welcome Homeless”. I 2010 skal utstillingen ut på turné til alle europeiske hovedsteder, for å sette fokus på hjemløshet.

Jens Galschiot: ´Homeless Man´

Kunstneren Jens Galschiotmed sin ´Homeless Man´

Foto: www.aidoh.dk

- Jeg lager disse skulpturene fordi den største trusselen for et samfunn ikke er fremmede, men måten vi tar imot de fremmede, sier kunstneren i en pressemelding.

Første klasse

I flyet ble skulpturen plassert på første klasse, siden det ikke var nok beinplass for skulpturen lenger bak i kabinen.

- Vi synes det er et godt og spennende prosjekt som setter fokus på en problematikk som også er synlig i Danmark. Jeg er glad for at vi har mulighet til å være med og spre budskapet, sier Susanne Larsen, administrerende direktør for SAS i Danmark, som sponset reisen.

Skulpturen, kunstneren og to representanter for arrangøren ”Projekt UDENFOR” skal nå til Cardiff i Wales, for å delta på et stort europeisk møte om hjemløshet og presentere prosjektet for de europeiske samarbeidspartnerne.

NRK anbefaler

Kulturstrøm

 • Fransk filmikon død

  Den franske skuespilleren Anouk Aimée er død, melder AFP. Hun ble 92 år gammel. Ifølge datteren gikk hun bort i hjemmet sitt i Paris, omgitt av familie.

  Aimée er kjent for roller i flere nybølgefilmer, som Jacques Demys «Lola, piken fra kaiene» (1961) og Claude Lelouchs «En mann og en kvinne» (1966).

  Hun ble Oscar-nominert for hovedrollen i sistnevnte.

  Aimée spilte også i Frederico Fellinis «La Dolce Vita» (1969) og «8 1/2» (1963).

  På slutten av 60-tallet var hun også innom USA og spilte blant annet i Sidney Lumets «Stevnemøtet» og George Cukors «Justine».

  Så sent som i 2019 hadde hun hovedrollen i «Livets beste år» som ble vist på filmfestivalen i Cannes.

  Den franske skuespilleren Anouk Aime på premieren til «Pans labyrint» på filmfestivalen i Cannes i mai 2006. Hun er avbildet fra siden og smiler. Hun har langt mørkt hår, brune øyne og rødlig leppestift. I bakgrunnen kan man skimte orografer med kameraer.
  Foto: Valery HACHE / AFP / NTB