Hopp til innhold

Hjemløs skulptur på første klasse

I dag tidlig plasserte den danske kunstneren Jens Galschiot sin bronseskulptur av en hjemløs mann i en rullestol, og tok den med seg på flyet til England.

Jens Galschiot:´Homeless Man´

Den første av 30 skulpturer som skal utgjøre utstillingen ”Welcome Homeless”.

Foto: www.aidoh.dk

Skulpturen er den første av over 30 bronseskulpturer Jens Galschiot skal lage til utstillingen ”Welcome Homeless”. I 2010 skal utstillingen ut på turné til alle europeiske hovedsteder, for å sette fokus på hjemløshet.

Jens Galschiot: ´Homeless Man´

Kunstneren Jens Galschiotmed sin ´Homeless Man´

Foto: www.aidoh.dk

- Jeg lager disse skulpturene fordi den største trusselen for et samfunn ikke er fremmede, men måten vi tar imot de fremmede, sier kunstneren i en pressemelding.

Første klasse

I flyet ble skulpturen plassert på første klasse, siden det ikke var nok beinplass for skulpturen lenger bak i kabinen.

- Vi synes det er et godt og spennende prosjekt som setter fokus på en problematikk som også er synlig i Danmark. Jeg er glad for at vi har mulighet til å være med og spre budskapet, sier Susanne Larsen, administrerende direktør for SAS i Danmark, som sponset reisen.

Skulpturen, kunstneren og to representanter for arrangøren ”Projekt UDENFOR” skal nå til Cardiff i Wales, for å delta på et stort europeisk møte om hjemløshet og presentere prosjektet for de europeiske samarbeidspartnerne.

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.