Hopp til innhold

Himmelblå - episode 6

En gammel venn av Kim kommer til øya. Dan er begeistret for hva Marit og Kim har gjort med pensjonatet, og slår seg ned for en stund. Men hva slags motiver har han egentlig?

Dan
Foto: Bente Warholm / NRK

Robin

Dan kommer med trusler overfor Marit, og plutselig er Robin borte.

Foto: Bente Warholm / NRK

Marit sier først ingenting, men hun liker ikke situasjonen. Etter hvert må hun innrømme overfor Kim at hun og Dan kjenner hverandre fra før. Det er på grunn av henne at han har reist nordover til Ylvingen, ikke for å besøke Kim - som han tror selv.

Når Marit gjør det klart for Dan at hun vil at han skal forlate øya, er plutselig ikke situasjonen like hyggelig lenger. Dan kommer med trusler, og plutselig er Robin borte.

Tøft for Roland

Roland har andre ting å stri med. Siden han ble voksen har han hatt lite kontakt med faren Amund, selv om han bor på øya. En dag kommer det en mystisk pakke adressert til den gamle, og Roland reiser sammen med Marit for å levere den.

De finner Amund død på kjøkkenet, og en nydelig nordlandsbåt – en færing – i et skjul ved huset. Alle guttebarn fra Ylvingen får en slik båt når de døpes, men ikke Roland. Den dypt religiøse faren mente at det var en ukristelig skikk. Færingen i skjulet er påmalt "Roland", og det er liten tvil om at Amund hadde tenkt å gjøre opp for dette nå.

Farens død og funnet av båten setter sterke følelser i sving hos Roland. Både Marit og Karoline prøver å trøste. Men Roland greier bare å forholde seg til en av dem.

Da er valget enklere for Iris. Skolefotografen kommer til øya, og Kristoffer viser seg å være både ung og kjekk…

Iris og skolefotografen

Iris og skolefotografen Kristoffer finner tonen.

Foto: Bente Warholm / NRK

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters