NRK Meny
Normal

Himmelblå - episode 1

Marit jobber som kokk og har aleneansvaret for Iris (14) og Robin (8). Hun er sliten og overarbeidet, ser lite til ungene sine, og det er bestevennen hennes Kim, som får hjulene til å gå rundt.

Marit spilt av Line Verndal
Foto: NRK

På jobben hersker en usympatisk sjef, Iris har begynt å få dårlige venner, mens Robin har astma og blir syk av den dårlige lufta i Oslo. Livet går med andre ord ikke helt på skinner.

Det gjør det heller ikke på naturskjønne Ylvingen i Nord-Norge. Skolen har bare tre elever, og trues med nedleggelse. Brynjar, øyas selvutnevnte lederskikkelse, frykter for stedets framtid. I ren desperasjon får han de andre øyboerne med på å sette inn en annonse i VG, der de søker etter en familie med barn som kan få opp elevtallet og bringe friskt blod til Ylvingen.

En sliten gjeng

EN SLITEN GJENG: Beboerne på den lille øya Ylvingen tar en pause etter timer med familie-audition.

Foto: NRK

For impulsive Marit er annonsen løsningen på alle hennes problemer. Hun overtaler Kim til å stille opp som ”ektemann”, og sammen med Iris og Robin reiser de nordover (til et sted helt uten kaffe latte og usedvanlig dårlig mobildekning) for å overbevise Ylvingene om at de er den rette familien for dem.

Nett-tv: Biltur. Regissør instruerer skuespillerne

Nett-tv: Fra Ylvingens familie-audition. ”Håpløse familier” – scener som ble klippet bort fra første episode. "Håpløse familier"

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix