Himmelblå - episode 1

Marit jobber som kokk og har aleneansvaret for Iris (14) og Robin (8). Hun er sliten og overarbeidet, ser lite til ungene sine, og det er bestevennen hennes Kim, som får hjulene til å gå rundt.

Marit spilt av Line Verndal
Foto: NRK

På jobben hersker en usympatisk sjef, Iris har begynt å få dårlige venner, mens Robin har astma og blir syk av den dårlige lufta i Oslo. Livet går med andre ord ikke helt på skinner.

Det gjør det heller ikke på naturskjønne Ylvingen i Nord-Norge. Skolen har bare tre elever, og trues med nedleggelse. Brynjar, øyas selvutnevnte lederskikkelse, frykter for stedets framtid. I ren desperasjon får han de andre øyboerne med på å sette inn en annonse i VG, der de søker etter en familie med barn som kan få opp elevtallet og bringe friskt blod til Ylvingen.

En sliten gjeng

EN SLITEN GJENG: Beboerne på den lille øya Ylvingen tar en pause etter timer med familie-audition.

Foto: NRK

For impulsive Marit er annonsen løsningen på alle hennes problemer. Hun overtaler Kim til å stille opp som ”ektemann”, og sammen med Iris og Robin reiser de nordover (til et sted helt uten kaffe latte og usedvanlig dårlig mobildekning) for å overbevise Ylvingene om at de er den rette familien for dem.

Nett-tv: Biltur. Regissør instruerer skuespillerne

Nett-tv: Fra Ylvingens familie-audition. ”Håpløse familier” – scener som ble klippet bort fra første episode. "Håpløse familier"

Kulturstrøm

  • Prins pusser opp i surfeparadis

    En prins fra en av verdens rikeste kongelige familier, har fått tillatelse til å renovere huset han kjøpte i Lofoten i fjor. – Boplikt ville skapt ei mer levende bygd, sier fastboende.

  • Bollywood-stjerne er koronasmitta

    Amitabh Bachchan har testa positivt for covid-19 og blei laurdag innlagd på sjukehus i heimbyen sin Mumbai. Det melder 77-åringen sjølv på Twitter. Han skriv at familien hans og tilsette allereie har blitt testa og ventar på sine resultat.