Himmelblå - episode 1

Marit jobber som kokk og har aleneansvaret for Iris (14) og Robin (8). Hun er sliten og overarbeidet, ser lite til ungene sine, og det er bestevennen hennes Kim, som får hjulene til å gå rundt.

Marit spilt av Line Verndal
Foto: NRK

På jobben hersker en usympatisk sjef, Iris har begynt å få dårlige venner, mens Robin har astma og blir syk av den dårlige lufta i Oslo. Livet går med andre ord ikke helt på skinner.

Det gjør det heller ikke på naturskjønne Ylvingen i Nord-Norge. Skolen har bare tre elever, og trues med nedleggelse. Brynjar, øyas selvutnevnte lederskikkelse, frykter for stedets framtid. I ren desperasjon får han de andre øyboerne med på å sette inn en annonse i VG, der de søker etter en familie med barn som kan få opp elevtallet og bringe friskt blod til Ylvingen.

En sliten gjeng

EN SLITEN GJENG: Beboerne på den lille øya Ylvingen tar en pause etter timer med familie-audition.

Foto: NRK

For impulsive Marit er annonsen løsningen på alle hennes problemer. Hun overtaler Kim til å stille opp som ”ektemann”, og sammen med Iris og Robin reiser de nordover (til et sted helt uten kaffe latte og usedvanlig dårlig mobildekning) for å overbevise Ylvingene om at de er den rette familien for dem.

Nett-tv: Biltur. Regissør instruerer skuespillerne

Nett-tv: Fra Ylvingens familie-audition. ”Håpløse familier” – scener som ble klippet bort fra første episode. "Håpløse familier"

Kulturstrøm

 • Stor skuespillerkunst fra Dafoe

  Filmen «Van Gogh – At Eternity’s Gate» er et særegent kunstnerportrett fra regissør Julian Schnabel, sier Filmpolitiets Sigurd Vik. Han mener Willem Dafoe spiller Vincent Van Gogh med nerve, kunstnerisk innsikt og stor menneskelighet, og gir filmen terningkast fem. Les anmeldelsen her.

  Willem Dafoe som Vincent van Gogh
  Foto: Norsk Filmdistribusjon
 • Henrik Scheele er død

  Skuespiller Henrik Scheele er død, 67 år gammel. Han huskes blant annet som programleder i det kontroversielle satireprogrammet Nikkerne på NRK. Han ble funnet død på hotellrommet sitt på reise i Kenya.

 • Snøhetta på innovativ toppliste

  Det norske arkitekt og designbyrået har fått en 38. plass på lista til Fast Company over verdens mest innovative selskaper. I november åpnet det nye biblioteket i Calgary i Canada, tegnet av Snøhetta. Nærmere 300.000 har besøkt det fire etasjer høye bygget over T-banestasjonen i sentrum. Juryen mener det redefinerer konseptet bibliotek, med klatrevegg og tech-område for tenåringer blant alle sonene. Bygningen er ment å være et oppholdssted like mye som et utlånssted for bøker, for all slags folk.

  Biblioteket i Calgary tegna av Snøhetta
  Foto: Snøhetta