Episode 8

Robin og Roland er tilbake på Ylvingen, lykkelige over at de har løst gåten med Kim. Nå er tiden kommet for den store gjenforeningen.

Marit og Roland
Foto: Liv Ask / NRK

For Marit er det vanskelig å vite at Kim hele denne tiden har vært i live, uten å varsle om det. Men som alle andre føler hun glede over at han ikke er død. Det eneste skåret i gleden er konflikten rundt vindmøllene.

Velkomstmiddag

Ylvingene holder velkomstmiddag for Kim og Sarah i nydelig sommervær.

Foto: Liv Ask / NRK

Roy er først så sint på Kim at han nekter å hente ham på fastlandet når han kommer. Men når han ser sin beste venn på brygga greier han ikke å holde tilbake. Han slipper følelsene løs og klamrer seg til Kim i ren og pur glede.

Kim og Roy

Roy kan endelig klemme Kim igjen.

Foto: Liv Ask / NRK

Sviktet av Leif

Turid skjønner at Leifs planer er mye verre enn det hun har trodd. Bråket fra vindmøllene vil bli så ille at ingen kan bo på øya. Når det viser seg at han også har solgt tomta deres, slik at det kan stå en vindmølle der huset står nå, får hun nok.

Turid og Leif

Turid blir ransende på Leif når hun oppdager at han har solgt huset deres for å gi plass til en vindmølle.

Foto: Liv Ask / NRK

Også døtrene til Leif protesterer. Ida er rasende på faren, som er mer opptatt å bygge enn å se på skolearbeidet hennes. Og når hun skjønner at de må flytte fra øya hun har blitt så glad i, vil hun ikke snakke med faren i det hele tatt.

Slaget er tapt

Leif føler seg presset opp i et hjørne. Han skjønner at han må velge mellom vindmøllene eller familien. Men det vil være helt umulig å stoppe den prosessen han har startet.

Brynjar skjønner at slaget er tapt. Han har resignert og går rundt med en bister mine. Karoline og Thomas er borte, butikken stengt, og snart er det ingenting igjen av hans elskede øy.

Kyrne til slakt

På gården til Halle og Klara pakkes det ned. Kjøkkenet, med alle minnene etter Ingeborg og Johan, tømmes sakte men sikkert, for ting. Kyrne fraktes inn til slakting på fastlandet.

Det er oppbruddsteming og folk planlegger å ta farvel. Marit planlegger et stort gravøl for alle øyboerne, med venner og familie. Bugnende bord med deilig mat og drikke, musikk og ballonger rigges opp. Her skal man gå ned med flagget til topps! Og Kim kommer sammen med Sarah for å være med på festen.

Roy danser

Marit arrangerer gravøl for Ylvingen, men festen tar en dramatisk vending når Leif holder tale. Roy får god grunn til å danse etterpå.

Foto: Liv Ask / NRK

Kulturstrøm