NRK Meny
Normal

Her er årets Underwood-lineup

Over 320 bidrag kom inn, og nå er åtte artister plukket ut til å spille på Urørt Underwood-scenen, 13. og 14. juni i Frognerbadet.

Ingeborg Selnes er blant artistene du ser på årets Urørt Underwood-scene. (Foto: Marte Antonsen)

Halvparten av artistene er stemt frem av publikum, og den andre halvparten av en jury.

Her er årets lineup:

- Pony the Pirate (Bergen/Sogn og Fjordane)
- Norma Sass (Oslo)
- The Pink Robots (Bergen/Sogn og Fjordane)
- The Generous Days (Sogn og Fjordane)
- Erik de Torres m/ The Goo (Oslo)
- Manheads (Os/Bergen)
- Ingeborg Selnes (Oslo)
- Simon Says No! (Bergen/Oslo)

Langt over 10.000 publikumsstemmer har tikket inn og de som til slutt stakk av med publikums gunst var The Pink Robots, The Generous Days, Erik de Torres m/ The Goo og Manheads. Ingeborg Selnes og Simon Says No! ble etter en svært jevn innspurt plukket ut av juryen.

Klikk for å se omtale av artistene:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hør lyden av Underwood 09:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Pony The Pirate, som har vært klar siden de ble Årets Urørt 2009 i januar, var sammen med Zoom-vinneren Norma Sass forhåndsutvalgt av juryen.

Av 320 bidrag stod det til slutt mellom 20 kandidater som i år har holdt et ekstremt høyt nivå. Bandene som var helt i teten men bare nesten kom med denne gangen er:

Human Heat (Oslo) / Anton Ruud & The Wrong Way Home (Oslo) / Einar Stray (Sandvika) / Empty Bottles Broken Hearts (Bergen) / City Souls (Oslo)

Årets jury har bestått av:

Hans Jørgen Undelstvedt (Heroes & Zeroes), Morten Møller (Gramo), Sten Randers Fredriksen (Festivalsjef, Norwegian Wood), Jørgen Roll (Festivalsjef, Norwegian Wood), Robert Sætervik (Musikkprodusent, NRK P1), Wolfgang Wee (Konstituert musikksjef, P3) og Henning Severud (Prosjektleder, Urørt).

Urørt gratulerer!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters