Hopp til innhold

Her er årets Heddapris-nominerte

Toralv Maurstad kan vinne sin første Heddapris etter å ha fått Heddas ærespris i 2005. Sven Nordin kan vinne sin andre for beste mannlige hovedrolle.

Heddanominasjonene

Heddanominasjonene ble offentliggjort på en presselansering på Oslo Nye Teater i dag. Toralv Maurstad er blant de nominerte og var til stede under offentliggjøringen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Se alle de nominerte nederst i saken!

Heddaprisene deles ut årlig av Norsk teater- og orkesterforening for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. Årets nominasjoner ble klare tirsdag formiddag. Dette er 20. gang Norsk teater- og orkesterforening presenterer landets mest omfattende teaterpris

– Klassisk

– Det første jeg tenker er at juryen finner noen forestillinger som de barre elsker, og som da får mange nominasjoner. Dette er klassisk, mener teateranmelder Karen Frøsland Nystøyl.

Hun mener at alle de nominerte skuespillerne er svært gode, og at det endelig også har gått problemfritt å finne nok kvinnelige nominerte. Tidligere har det vært få store kvinnelige hovedroller.

– Jeg er litt delt mellom Nina Ellen Ødegård Ødegård og Kjersti Tveterås om hvem som bør få prisen for beste kvinnelige hovedrolle, men jeg går for Nina Ellen Ødegård, sier Frøsland Nystøl.

Ingen nominasjoner til «Reisen til julestjernen»

– Og så håper jeg Jan Sælid endelig kan få en Heddapris for rollen som Kong Berenger i «Kongen dør», for det har jeg ønsket for ham veldig lenge. Han har gjort tusen fine roller før som ikke har blitt nominert.

Videre mener teateranmelderen at det eneste som er litt overraskende ved årets nominasjoner er at «Reisen til julestjernen» ikke får en eneste nominasjon.

– Teatersesongen 2016–2017 har vært et teaterår med høy aktivitet og med høy kvalitet. Året har gitt oss mange gode teateroppsetninger med en vital lekenhet, smittende glede, energi og overskudd. Vi ser frem til å hedre vinnerne 18. juni. I dag gratulerer vi alle nominerte, sier Lillian Bikset, juryens talsperson, i en pressemelding.

Her er de nominerte:

Kulturstrøm

 • Kadetten avlyser også 2024-festivalen

  Festivalen Kadetten i Sandvika, som kaller seg Norges største hiphopfestival, avlyser årets utgave.

  «Det er med tungt hjerte at vi må meddele at Kadetten 2024 er avlyst», står det på festivalens Instagram-side , og gjengitt av YLTV.

  «Det er utrolig leit, vi var overbevist da vi relanserte festivalen i år at situasjonen og markedet hadde snudd – sånn ble det ikke. Kombinasjonen av vesentlig høyere priser på alt av artister i sjangeren, usikre og innstilte turnéplaner, høyere kostnader og mindre kjøpekraft blant vårt publikum gjør at vi ikke ser det mulig å gjennomføre festivalen i år», står det om årsaken til avlysningen.

  Ifølge Instagram-posten vil kjøpte billetter refunderes automatisk.

  Kadettenfestivalen ble avlyst også i 2023.

  Cezinando på Kadetten 2022
  Foto: Eskil Olaf Vestre / NRK P3
 • Blir den største i Noreg i sommar

  Tons of Rock har alt seld over 130.000 billettar til festivalen i juni. Festivalsjef Jarle Kvåle er overtydd om at dei kjem til å selge alle billettane på kort tid. Dermed vil rockefestivalen på Ekebergsletta bli det største kulturarrangementet i Noreg i år.