Helge Grønhaug

Møt Helge Grønhaug, en veldig respektabel mann, seniorkonsulent, musikalsk dverg  - og fra og med 13. november 2007 ny fast kåsør i Herreavdelingen.

Helge Grønhaug
Foto: Privat

Under rubrikken ”Grønhaugs grublerier” vil Helge hver uke servere Herrefamilien sine velformulerte betraktninger rundt livets viderverdige gjenvordigheter.

Les og hør Helges jomfrugrubleri her!

 

Helges selvangivelse

Vi har bedt Helge om en uttalelse i forbindelse med at han nå blir å regne blant de aller innerste i kretsen, og det følgende var alt han klarte å komme opp med:

Helge Grønhaug

Helge titter frem...

Foto: Privat

”Helge Grønhaug kommer fra Bergen, bor i Bergen og vil trolig også fortsette med det. Han har bak seg en brokete og irrelevant yrkeskarriere snurpet sammen rundt et mer eller mindre uttalt ønske om å gå uoppdaget gjennom livet. Men en slik anonymitet får først tragisk fallhøyde når den kombineres med en eller anen form for utagerende atferd. I Grønhaugs tilfelle har denne bestått i å være tekstforfatter og sanger i gruppen De Musikalske Dvergene, en gruppe som har lagt all sin prestisje inn i det å ikke lykkes. Han har også begått en bok om samme emnet kalt "De Musikalske Dvergene: Ned Abels Allé". I forhold til Herreavdelingen skrider Gønhaug til sin gamle skrivemaskin (som forlengst er byttet ut med en moderne PeCe) med samme innstilling og metodikk som han har brukt i forhold til sangtekster: Grip det første ordet som faller inn i skallen og fortsett derifra. Hans første rop til rocke-Norge var "Fårikål!". - Hva blir det neste?”

Hør De musikalske dvergene med 'Drops og karameller'

 

Ambisjonsløs

Helge mestrer den tilsynelatende umulige kombinasjonen som seksjonsleder og rockemusiker med elegant suffisanse, og som sådan er det en skreddersydd Herre som nå trer inn i de ypperste parnasser. Men å sondere Helges yrkebakgrunn viser seg å være et hasardiøst prosjekt, like mye preget av dramatiske hårnålssvinger som endeløst strake sletteland:

De musikalske dvergene

De musikalske dvergene - Helge nr to fra høyre

Foto: Rune Letrud

- Jeg har faktisk gjort alt mulig. Den første jobben var som hjelpemann på isfabrikk, hvorpå jeg avanserte til hjelpemann på bakeri. Så man kan vel si at jeg er veldig flink til å hjelpe. Ut over dette har jeg gått gjennom livet uten ambisjoner, latt det hele flyte dit det fløt og basert min yrkeskarriere på å være profesjonelt ufaglært.

Helge viser seg heldigvis – og selvfølgelig - å være en vel så fargerik peronlighet som cv’en hans skulle tilsi, men selv med alle hans ulike arbeidsoppgaver gjennom livet; kåsør har han aldri vært før:

Helge Grønhaug

Helge kaster ofte gitaren?

Foto: Privat

- Jeg har ingen programerklæring når jeg nå skal tiltre dette ærefulle vervet. Det nærmeste måtte være at selv om jeg syns at jeg vet så lite må vel også uvitenheten ha sin grense. For øvrig vandrer jeg stille gjennom livet med forundret blikk og lar meg stumpe rundt av det som tilværelsen måtte fremby av tildragelser, sier han filosofisk.

Mediesky

Selv uten fagkunnskaper - og blottet for ambisjoner - kan man tydeligvis gjøre suksess, og nå skal Herreavdelingen få nyte godt av Helges utstrakte hender, selvfølgelig uten at Helge noensinne har vært kåsør før. Og for den forbausende mediesky bergenseren er radio det perfekte medium, et sted hvor han kan bidra med sitt uten å måtte la seg profilere for mye:

- Jeg vil helst slippe å se digre bilder av meg selv smurt utover baksiden av bybussen i Bergen!

 

Kulturstrøm

  • Banksy tapte varemerketvist

    Banksy tapte en varemerketvist fordi han ikke selger varer prydet «Love Is In the Air», et motiv som første gangen var å se på en vegg i Jerusalem i 2005. Det viser en maskert mann som kaster en bukett med blomster. Banksy varemerkebeskyttet motivet i 2014. Men EUs immaterialrettskontor (EUIPO) avslår nå å gi det beskyttelse, melder BBC.

    Banksy sitt "Love Is In the Air"
    Foto: Alessandra Tarantino / NTB
  • Vil støtte musikkscenen i Beirut

    Festivalen Oslo World er oppretter et fond som skal bidra til gjenreisningen av Beiruts musikkscene. Dermed vil årets festival åpnes med en solidaritetskonsert 27. oktober, der artister som Frida Ånnevik, Unge Beirut, Moddi, Gekko Fattal, Trygve Seim, Frode Haltli, KORK kvintett, Inger Hannisdal og Majaz medvirker.