Heidi vant drømmerollen

Dette er jenta som får danse med Kåre Conradi på Oslo Nye Teater. Og premieren er bare to måneder unna!

Heidi Ruud Ellingsen
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Se bildene fra Heidis tid i Drømmerollen her!

 

- Jeg hørte navnet mitt bli ropt opp, og etter det vet jeg ikke helt hva som skjedde. Jeg tror jeg hylte som en fjortis!

Slik beskriver Heidi Ruud Ellingsen hvordan det er å få hovedrollen til en av verdens mest kjente musikaler, på et av Norges største teatre. Ikke rart følelsene tar litt overhånd.

Mange tårer

- Jeg gråt jo allerede før jeg visste om jeg hadde vunnet eller ikke, forteller hun.

- Jeg bare så på alle vennene mine i publikum som satt og gråt, og da klarte jeg ikke holde meg. Nå er jeg bare fantastisk glad, og jeg har lyst til å takke alle som har stemt på meg. Jeg skulle helst ha tatt en tur rundt i hele Norge og takket alle personlig, ler den glade vinneren.

Det ville i såfall blitt en lang tur. Hele 150.000 stemmer kom inn i løpet av den en-time-lange sendingen.

Jonas Digerud, Silje Ruud Ellingsen og Kåre Conradi

Jonas Digerud og Kåre Conradi er Heidis nye arbeidskollegaer.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

- Heidi er så bra at hun ville klart seg bra uansett, mener Heidis nye mannlige medskuespillere Kåre Conradi og Jonas Digerud. Likevel er de veldig fornøyde med at nettopp hun fikk hovedrollen.

- Ja hun er et fantastisk bra valg, og hun vil fylle rollen veldig bra.

 

Dette er en bra dag for Narvik, og en bra dag for norsk teater!

Kåre Conradi

Stolt over TV-seerne

Ikke bare Kåre og Jonas er fornøyde, koreograf for Oslo Nye Teater og juryformann i Drømmerollen Svein Sturla Hungnes er også godt fornøyd.

- Ja jeg er faktisk litt stolt over publikum. Heidi er en fantastisk jente.

- Tror du dere ville fått samme resultat om dette hadde vært en vanlig audition?

Svein Sturla Hungnes og Heidi Ruud Ellingsen

God klem fra juryformann Svein Sturla Hungnes.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

- Nei, det hadde vi nok ikke. En vanlig audition er jo vanligvis veldig kort, og man blir ikke så godt kjent med dem som stiller. Dette har vært en helt fantastisk audition, der vi har fått se jentene i en rekke forskjellige situasjoner, de har jo levd et helt musikalliv på scenen her i disse syv ukene.

- Men nå begynner hverdagen. Så nå blir det kjeft og intensiv jobbing. Jeg har visst rykte på meg for å være en ganske streng regissør, smiler Hungnes.

Nå starter hardkjøret!

Syv tøffe uker har det vært, og det er ingen grunn til at det skal bli roligere nå. Leseprøvene starter nemlig i morgen klokken 10. Så går det slag i slag før premmieren den 30. januar.  Dermed er det slutten på vår programserie men bare begynnelsen for Singin' in the Rain .

Følg med i februar/ mars. Da kommer oppfølgingsprogrammet, der vi ser hvordan det har gått med Heidi i rollen som Kathy Selden.

Se bildene fra finalen her!

Se finalen i reprise her

 

Heidi Ruud Ellingsen
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Kulturstrøm

 • Polanski saksøker filmakademi

  Regissør Roman Polanski saksøker Academy of Motion Picture Arts and Sciences etter at akademiet kastet ham ut i fjor, skriver Variety. Utestengelsen er knyttet til en voldtekt av en 13 år gammel jente på 1970-tallet.

  Roman Polanski
  Foto: Str / AP
 • Helaften med Peer Gynt

  På NRK 2 i kveld kan du følge Henrik Ibsens Peer Gynt. Det blir en helaften med dokumentar, teater og etterprat med hovedrolleinnhaver Toralv Maurstad. Fra Det norske teatrets oppsetning i 2018.

  Toralv Maurstad er på veg heim etter framsyninga. Vi snakkar med han om familien Maurstad sitt livslange forhold til Peer Gynt, og det å kome seg opp og fram i livet. Regi: Ninja Benneche
 • 180.000 bier i Notre-Dame overlevde

  Katedralens bikuber var antatt å ha brent opp i storbrannen. Men birøkteren kunne langfredag meddele at biene har klart seg. – Jeg er så lettet, sier Nicolas Geant. Han har tatt seg av biene siden 2013, da kubene ble montert på taket til katedralen for å bidra til å øke antall bier i Paris. (NTB)

  Bikubene i Notre Dame