Årets dårligste sex

Den britiske forfatteren Rachel Johnson er årets Bad Sex-vinner.

Fotomontasje/illustrasjonsfoto
Foto: colourbox.no

Den årlige Bad Sex-prisen er en av de mest fryktede litteraturprisene i Storbritannia. Den gis til forfatteren av den pinligste sexskildringen i bokåret som gikk.

Møll-metafor

Rachel Johnson vant prisen for romanen "Shire Hell", og hennes noe overdrevne bruk av dyremetaforer.

Som når hun sammenligner den mannlige hovedpersonens "lette fingre" med "en møll fanget på innsiden av en lampeskjerm". Tungen hans blir sammenligna med en "en katt som lepjer i seg en skål med fløte for ikke å gå glipp av en eneste dråpe".

Sitat fra vinnerboka:

I find myself gripping his ears and tugging at the locks curling over them, beside myself, and a strange animal noise escapes from me as the mounting, Wagnerian crescendo overtakes me (...)

Rachel Johnson / "Shire hell"

- Forferdelige bidrag

Den beryktede prisen deles hvert år ut av redaksjonen i det litterære tidskriftet Literary Review.

- Alle årets nominerte er virkelig forferdelige, men Rachel Johnson slo oss med en blanding av klisjé og eufemisme. Hun hadde noen virkelig dårlige dyremetaforer her, sier redaktør Tom Fleming til nyhetsbyrået AP.

Johnson selv tar prisen med godt humør, og sier hun alltid har ønsket å vinne en litteraturpris.

Blairs "spindoctor" nominert

Alastair Campbell

Tony Blairs tidligere 'spindoctor' Alastair Campbell var nominert til Bad Sex-prisen.

Foto: Leon Neal / AFP

Tony Blairs tidligere kommunikasjonsrådgiver Alastair Campbell var også nominert til årets Bad Sex-pris. Han har nettopp gitt ut romanen "All in the mind", som har fått gode kritikker i Storbritannia. Men Blairs tidligere "spindoctor" nådde altså ikke opp i denne sammenhengen.

Fikk ærespris

Blant de tidligere vinnerne av prisen er Tom Wolfe, Sebastian Faulks og Norman Mailer. Veteranforfatteren John Updike har vært nominert til prisen fire ganger i prisens 16 årige historie. Han vant ikke prisen i år, men fikk dermiot en ærespris for sin "livslange" innsats.

- God eller dårlig sex, han har i alle fall underholdt oss i mange år, sa juryen.

Kulturstrøm

 • Et rollegalleri som fenger

  – Atle Antonsen passer utmerket i rollen som kong Johan. På sitt beste er serien både festlig, skarp og rørende, men vil være vel mye på en gang i spennet mellom komedie og drama, skriver seriekritiker Sigurd Vik som gir TV2-serien «Kjære landsmenn» terningkast 3 hos Filmpolitiet.

  Atle Antonsen i TV2-serien Kjære landsmenn.
  Foto: TV" / TV 2
 • Utelivsbransjen vil ha dato for åpning

  Utelivsbransjen er skuffet etter at regjeringen heller ikke i dag kom med en dato for det siste steget i gjenåpningsplanen av Norge.

  Utelivet må fortsatt forholde seg til avstandsregler, hvor mange gjester de kan ha og kortere åpningstider.

  – Vi forventet lettelser og en dato å forholde oss til. Det er ekstremt lite forståelse for denne bransjen her. Smittevernkravene vi har nå tilhører fortiden, sier Jon Terje Johnsen, daglig leder for restauranten og konsertstedet Foyn i Tønsberg.

  Også ved Ibsenhuset i Skien hadde de håpet på lettelser. Der har de regelen om en meter avstand og maksimalt halvfulle saler.

  – Alle andre aktører i samfunnet er gang. Vi håper sårt at vi også får dato for åpning, sier Helle Kasin hos Ibsenhuset.

  Helseminister Bent Høie sier en konkret dato er for risikabelt å gi fordi korona-dataene kan endre seg fortløpende.

  Ibsenhuset i Skien
  Foto: Richard Aune / NRK