HCs Hangover

Norgesglasset hadde lenge jakta på denne Hanssen. Med ham har vi fått en av de mest særpregede og finurlige kåsørene hertillands på fast plass. Halvard C Hanssen kåserer i Norgesglasset...

Han ble framfødt og oppbrakt i traktene rundt Vegårshei, foreldrene døpte ham Halvard Conrad og håpet på det beste. Etter tilblivelsen i 1947 har han fartet vide om, signaturen HC dukket opp i Norsk Telegrambyrå det året Norge hadde sin første folkeavstemming om EEC-medlemsskap. Siden har han jobba ved Arbeidernes pressekontor, i Aftenposten, i NRK Dagsnytt, før han tok fatt på 18 år i Dagbladet som krimreporter, utenriksmedarbeider og kommentarskribent.

Mange vil trolig huske utallige oppsprita oppgjør med kona Lullen i fast petitspalte på lørdag. Etter alt for mange fulle beger forlot Lullen ham i oktober 2003, - hvorpå han flyttet tilbake til hjembygda Vegårdshei og slapp en katt inn i sitt liv. Også den freser av og til, men i motsetning til koner så holder den seg med pels sjøl, ytrer en dypt filosofisk HC.

Hør HCs kåseri her: HCs Hangover

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

  • Straffer kontoer for påvirkning

    Der Twitter fjerner nesten tusen kontoer, skriver Nathaniel Gleicher i Facebook at de fjerner syv sider, tre grupper og fem kontoer fordi de har vært «involvert i koordinert inautentisk oppførsel som del av et lite nettverk med opprinnelse i Kina med fokus på Hongkong». Les hele saken fra NRK Beta.

    Hongkong-skjermdumper
    Foto: NRK / NRK
  • Unge elsker klassisk

    Den gamle myten om at det bare er godt voksne som hører på klassisk musikk faller. En ny studie publisert på nettstedet ABC Classic tyder på det motsatte. Nesten en tredel av det klassiske publikummet er under 35 år, viser undersøkelsen. Undersøkelsen viser videre at det fortsatt er radio som er den viktigste kilden til bruk av klassisk musikk.

    Klassisk
    Foto: Pixabay
  • Ny Matrix med Reeves og Moss

    Keanu Reeves (54) er tilbake i rollen som Neo og Carrie-Anne Moss (52) som Trinity når den fjerde filmen i Matrix-serien skal spilles inn neste år, melder Variety. Regissør på filmen er Lana Wachowski, som også sto bak regien på de tidligere filmene. Filmen har ennå ikke fått noen tittel.