HCs Hangover

Norgesglasset hadde lenge jakta på denne Hanssen. Med ham har vi fått en av de mest særpregede og finurlige kåsørene hertillands på fast plass. Halvard C Hanssen kåserer i Norgesglasset...

Han ble framfødt og oppbrakt i traktene rundt Vegårshei, foreldrene døpte ham Halvard Conrad og håpet på det beste. Etter tilblivelsen i 1947 har han fartet vide om, signaturen HC dukket opp i Norsk Telegrambyrå det året Norge hadde sin første folkeavstemming om EEC-medlemsskap. Siden har han jobba ved Arbeidernes pressekontor, i Aftenposten, i NRK Dagsnytt, før han tok fatt på 18 år i Dagbladet som krimreporter, utenriksmedarbeider og kommentarskribent.

Mange vil trolig huske utallige oppsprita oppgjør med kona Lullen i fast petitspalte på lørdag. Etter alt for mange fulle beger forlot Lullen ham i oktober 2003, - hvorpå han flyttet tilbake til hjembygda Vegårdshei og slapp en katt inn i sitt liv. Også den freser av og til, men i motsetning til koner så holder den seg med pels sjøl, ytrer en dypt filosofisk HC.

Hør HCs kåseri her: HCs Hangover

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

  • WikiLeaks: Assange ute av isolat

    Julian Assange holdes ikke lenger i isolat i fengselet i London, ifølge WikiLeaks. Mandag ble det publisert et åpent brev fra over hundre leger og psykologer, som advarte om at Assange i fengselet hadde blitt utsatt for psykisk tortur.

    Julian Assange