Hadia, Sara og Ane vil redde verden

De er unge, de er kvinner og de vil forandre verden, på sin måte.

Raheela Kokab Chaudry og Hadia Tajik i Stortingssalen

Raheela Kokab Chaudry og Hadia Tajik i Stortingssalen

Foto: Håvard Bråstad / NRK

Hadia Tajik

Hadia Tajik

Foto: Arne Raanaas / NRK

Norsk-pakistansk stavangerjente med ambisjoner.

Hadia Tajik er engasjert og har fått drømmejobben som rådgiver for Bjarne Håkon Hanssen. I flere år har hun vært engasjert i auf samtidig som hun studerte journalistikk. Hadia jobbet frilans for flere aviser da det kom en telefon fra departementet. Ville hun bli rådgiver for statsråden?

Nå reiser hun mye rundt og holder foredrag om regjeringens politikk. Migrapolis er med Hadia en typisk arbeidsdag. Hvilke utfordringer møter ei ung minoritetsjente når hun prøver å forandre politikken?

Sara Rasmussen

Sara Rasmussen

En kulturell muslim

Sara Azmeh Rasmussen kaller seg kulturell muslim. Hun har mistet troen men jobber for at muslimer skal bli friere. Selv i Norge opplever mange muslimer kontroll og ufrihet, mener Sara. I kronikker i avisene, i møter med miljøene og islamsk råd, prøver hun å flytte litt på regide holdninger.

Sara er opprinnelig syrisk og måtte bryte med familien og rømme fra landet for å leve et fritt liv. Men kampen for frihet fortsetter. Sara brenner for å sette muslimer fri.

 

Ane vil endre verden

Ane Vegane Sortland

Foto: NRK

 

En rebell i nord

Ane Vegane Sortland bor i Bodø og driver med ”dumstring”. Hun og vennene raider søplekasser og finner kastet mat som de mener er helt brukbar.

-20 milllioner mennesker dør hvert år av sult, forteller Ane, derfor er det forferdelig at vi kaster så mye mat.

Ane vil kjempe for det offentlige rom og ta tilbake fellesarealene. Reklame ser hun på som forsøpling. Vennegjengen kaller seg ”Beinhard bråkeklubb” og arrangerer konserter i parken for å engasjere flere til å leve alternativt.

Møt de tre engasjerte jentene i Migrapolis onsdag 3.10 på nrk 1 kl 2230

Kulturstrøm

 • – Feil at navnet tråkkes på

  En bronseplate får muslimer i Stavanger til å reagere. Platen ble satt ned på Torget for sju år siden for å hedre Muhammad Yunus, ved siden av andre fredsprisvinnere som Dalai Lama og Desmund Tutu. Problemet er at Muhammed er også navnet på en islamsk profet.

 • Måtte nominere seg selv til pris

  Tre av stjernene i «Game of Thrones» måtte nominere seg selv til TV-bransjens Emmy Awards. HBO nominerte noen for beste birolle, men utelot blant annet Gwendoline Christie som spilte Brienne of Tarth (bildet), Alfie Allen som spilte Theon Greyjoy og Carice van Houten som spilte heksen Melisandre. De valgte å foreslå seg selv og står nå på den endelige listen over nominerte, skriver The Guardian.

  Gwendoline Christie aka Ser Brienne of Tarth i Game of Thrones
  Foto: Evan Agostini / Invision/AP/HBO
 • Økte inntektene med 7 millioner

  Selskapet til Sondre Justad økte årsinntektene fra 4,2 til 11,3 millioner i 2018. Det skriver Avisa Nordland. Selskapet til Justad heter '8360 Produksjoner.'

  Sondre Justad
  Foto: Helge Grønmo / Avisa Nordland