Guns N' Roses-direktør til Quart

– Jeg ser fram til å jobbe med nye Quart og Kristiansand by, sier Tom Zutaut.

Guns N Roses

Hvor hadde Axel Rose og Guns N'Roses vært uten Tom Zutaut? Det er ikke godt å si. Nå skal i alle fall platedirektøren og talentspeideren bruke sin ekspertise i nye Quart, melder arrangørene.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Metallica

Oppdaget av Tom Zutaut: Metallica.

Foto: STUART RAMSON / AP
Mötley Crüe kommer til Norge 6. juni. Fra venstre Mick Mars, Tommy Lee, Nikki Sixx og Vince Neil.

Oppdaget av Tom Zutaut: Mötley Crüe.

Foto: CHRIS POLK / AP

Forrige uke ble det klart at nye Quart Festival har sikret seg The Doors-manageren Bill Siddons til bookingteamet. Nå offentliggjør de at nok størrelse er med på laget.

Har solgt over 400 millioner

Platebransjemannen Tom Zutaut er anerkjent som en av de mest suksessrike talentspeidere gjennom tidene, og «hans» artister har solgt over 400 millioner album.

Zutaut har drevet talentspeiding og bygget opp artister gjennom Geffen Records og Elektra Records, samt drevet sitt eget plateselskap under EMI/Virgin Records.

Oppdaget storheter

Zutaut er først og fremst kjent for å ha oppdaget og gitt platekontrakt til storheter som Guns N'Roses, Metallica, Slash, Belle & Sebastian, Mötley Crüe, Stone Roses og Enya – for å nevne noen.

Han sikret også Snow Patrol platekontrakt, hentet The Cure til Elektra Records, samt jobbet med Def Leppard på et av deres album.

Vil ha flere roller

I tillegg til å jobbe med bookingen til Quart, vil Zutaut jobbe nært med Quart-styret rundt planlegging, strategi og artistrelasjoner, melder arrangørene.

– Jeg ser fram til å jobbe med nye Quart og Kristiansand by, sier Zutaut via en pressemelding – og legger til:

– Vi skal ikke bare bygge Quart til å bli Skandinavias største sommerfest, men et ledende arrangement i Europa og verden for øvrig.

Kulturstrøm

  • Stjerna på gitarhimmelen

    Geir Sundstøl er helt i teten av det Norge har å by på av gitarkunstnere, og har spilt med de fleste av våre beste utøvere. I 2015 inntok han sjefsstolen selv, og begynte å gi ut solomusikk, noe som har gjort anmelderne forsvarsløse og publikum mo i knærne. SKRU PÅ LYDEN og hør selv!

  • Madrugada til Moldejazz

    Madrugada, Luke Elliot og Gåte skal spele på neste års Moldejazz. Konsertane blir på Romsdalsmuseet torsdag 18. juli. Det blei klart på ei pressekonferanse i regi av Moldejazz i dag. I tillegg returnerer bassisten Marcus Miller til festivalen. Han har tidlegare stått på scena under Moldejazz både i 1997 og 2013. I tillegg blir det også konsertar med Joshua Redman, Henry Threadgill, Fred Hersch Trio, Bushman´s Revenge feat Anja Lauvdal og Per «Texas» Johansson og Gard Nilssen’s Acoustic Unity feat Ambrose Akinmusire. Festivalen går av stabelen 15–20 juli 2019.

    Moldejazz, Hans-Olav Solli
    Foto: Gunnar Sandvik / NRK