NRK Meny
Normal

Guns N' Roses-direktør til Quart

– Jeg ser fram til å jobbe med nye Quart og Kristiansand by, sier Tom Zutaut.

Guns N Roses

Hvor hadde Axel Rose og Guns N'Roses vært uten Tom Zutaut? Det er ikke godt å si. Nå skal i alle fall platedirektøren og talentspeideren bruke sin ekspertise i nye Quart, melder arrangørene.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Metallica

Oppdaget av Tom Zutaut: Metallica.

Foto: STUART RAMSON / AP
Mötley Crüe kommer til Norge 6. juni. Fra venstre Mick Mars, Tommy Lee, Nikki Sixx og Vince Neil.

Oppdaget av Tom Zutaut: Mötley Crüe.

Foto: CHRIS POLK / AP

Forrige uke ble det klart at nye Quart Festival har sikret seg The Doors-manageren Bill Siddons til bookingteamet. Nå offentliggjør de at nok størrelse er med på laget.

Har solgt over 400 millioner

Platebransjemannen Tom Zutaut er anerkjent som en av de mest suksessrike talentspeidere gjennom tidene, og «hans» artister har solgt over 400 millioner album.

Zutaut har drevet talentspeiding og bygget opp artister gjennom Geffen Records og Elektra Records, samt drevet sitt eget plateselskap under EMI/Virgin Records.

Oppdaget storheter

Zutaut er først og fremst kjent for å ha oppdaget og gitt platekontrakt til storheter som Guns N'Roses, Metallica, Slash, Belle & Sebastian, Mötley Crüe, Stone Roses og Enya – for å nevne noen.

Han sikret også Snow Patrol platekontrakt, hentet The Cure til Elektra Records, samt jobbet med Def Leppard på et av deres album.

Vil ha flere roller

I tillegg til å jobbe med bookingen til Quart, vil Zutaut jobbe nært med Quart-styret rundt planlegging, strategi og artistrelasjoner, melder arrangørene.

– Jeg ser fram til å jobbe med nye Quart og Kristiansand by, sier Zutaut via en pressemelding – og legger til:

– Vi skal ikke bare bygge Quart til å bli Skandinavias største sommerfest, men et ledende arrangement i Europa og verden for øvrig.

Kulturstrøm

 • Møre og Romsdal i design-toppen

  Møbelprodusenter fra Møre og Romsdal står for nesten halvparten av nominasjonene til de fem bransjeprisene som skal deles ut under Innovasjonskraft 2018. Sykkylven-produsenten L.K. Hjelle er nominert til prisen Årets merkevarebygger. Fora Form fra Ørsta er nominert i kategorien Årets produkt for loungestolen «Camp». Klassikerprisen blir et rent lokaloppgjør mellom Fjordfiesta i Molde, VAD i Stordal og Fora Form. Innovasjonskraftprisen deles ut av Norsk Indudstri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret.

  Fora Form er nominert til Årets produkt for «Camp».
  Foto: Fora Form / Fora Form
 • Bergman-året i Cannes

  Det er 100 år siden Ingmar Bergman ble født, og det markeres under årets filmfestival i Cannes – som byr på verdenspremiere for en ny dokumentar, Jane Magnussons film «Bergman – Ett år, ett liv». Samtidig vises tyske Margareta von Trotta film i samme kategori med sin dokumentardebut «Searching for Ingmar Bergman». «Bergman – Ett år, ett liv» får svensk kinopremiere 14. juli – på selve fødselsdagen. (NTB).

  Ingmar Bergman
  Foto: - / AFP
 • Skeptisk til bok i butikk

  Generalsekretær Tore Slaat­ta i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) er bekymret for hvilken type bøker Coop-kundene blir tilbudt på sin daglige handlerunde. – Dette er en form for ensretting som kan bli skadelig for omsetningen av breddelitteratur i Norge, sier Slaatta til Klassekampen. Tanum-direktør Karin Mundal presiserer at de er i oppstartsfasen, og at utvalget kommer til å bli bedre.