NRK Meny
Normal

Gud bevare Alta i førstedivisjon!

Som første fotballklubb i Norge vil Alta nå spille med Den Norske Kirke som hovedsponsor.

Gresskors
Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Laget kan trenge solid hjelp fra oven, økonomien er skranglete og den røde streken for nedrykk brenner under beina på laget.

Hør mer om fotballklubben som har kirken på tribunen.

Katedral på skjorta

Det er Alta menighet som nå går nye veier og har kjøpt seg reklameplass på fotballdraktene. Kirkeverge i Alta, Gunnar Tangvik krever at menighetens nye kirke, ”Nordlyskatedralen” nå skal pryde skjortene til Alta IF ut året. Og Tangvik har ingen betenkeligheter med å bruke av kirkens midler for å holde laget unna nedrykk.

- Alta IF speiler befolkninga i Alta, der 9 av 10 er medlemmer av kirka, argumenterer han.

Kirkene i Alta er godt oppfylt under prekenene allerede, men han ser ikke bort ifra at kirkebesøket vil øke når fotballyndlingene i bygda spiller med nykirka på brystet.

Kirka vs Nordlie

Men at gutta med knottsko trenger ekstrahjelp fra Vårherre for å redde plassen, vil ikke Tangvik høre snakk om. De er gode nok uten ekstrahjelp fra oven, mener han.

Den økonomiske støtten ser han på som mer symbolsk fra kirkas side, mer et sterkt ønske om at laget berger seg i sin divisjon.

Alta slåss mot blant annet Konsgsvinger om å berge plassen, og når Kongvinger søkte hjelp hos Tom Nordlie, var det etter Tangviks mening rett og riktig at Alta tydde til Den Norske Kirke.

Hege Igeland,markedsansvarlig i Alta IF ser ikke bort fra at samarbeidet med kirka kan gi idrettslig støtte fra oven.

Hvem vet?

Kulturstrøm

  • Kraftwerk i duett med astronaut

    Astronauten Alexander Gerst spilte sammen med bandet Kraftwerk i en overføring fra romstasjonen ISS. De tyske elektronika-pionerene holdt fredag konsert for 7.000 fans på Stuttgart Schlossplatz. Da dukket Gerst (42) uventet opp i en direkte overføring fra ISS. – ISS er en «Mensch-Maschine», sa Gerst, med henvisning til et av Kraftwerks album (NTB).

    NETHERLANDS-MUSIC-KRAFTWERK
    Foto: PAUL BERGEN / Afp