Hopp til innhold

Gud bevare Alta i førstedivisjon!

Som første fotballklubb i Norge vil Alta nå spille med Den Norske Kirke som hovedsponsor.

Gresskors
Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Laget kan trenge solid hjelp fra oven, økonomien er skranglete og den røde streken for nedrykk brenner under beina på laget.

Hør mer om fotballklubben som har kirken på tribunen.

Katedral på skjorta

Det er Alta menighet som nå går nye veier og har kjøpt seg reklameplass på fotballdraktene. Kirkeverge i Alta, Gunnar Tangvik krever at menighetens nye kirke, ”Nordlyskatedralen” nå skal pryde skjortene til Alta IF ut året. Og Tangvik har ingen betenkeligheter med å bruke av kirkens midler for å holde laget unna nedrykk.

- Alta IF speiler befolkninga i Alta, der 9 av 10 er medlemmer av kirka, argumenterer han.

Kirkene i Alta er godt oppfylt under prekenene allerede, men han ser ikke bort ifra at kirkebesøket vil øke når fotballyndlingene i bygda spiller med nykirka på brystet.

Kirka vs Nordlie

Men at gutta med knottsko trenger ekstrahjelp fra Vårherre for å redde plassen, vil ikke Tangvik høre snakk om. De er gode nok uten ekstrahjelp fra oven, mener han.

Den økonomiske støtten ser han på som mer symbolsk fra kirkas side, mer et sterkt ønske om at laget berger seg i sin divisjon.

Alta slåss mot blant annet Konsgsvinger om å berge plassen, og når Kongvinger søkte hjelp hos Tom Nordlie, var det etter Tangviks mening rett og riktig at Alta tydde til Den Norske Kirke.

Hege Igeland,markedsansvarlig i Alta IF ser ikke bort fra at samarbeidet med kirka kan gi idrettslig støtte fra oven.

Hvem vet?

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.