Grosvold er her!

Fredag 14.09 er det endelig premiere på det nye talkshowet Grosvold.

Anne Grosvold
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Se: Anne Grosvold i Frokost-TV

 

Hver fredag utover høsten vil Anne Grosvold ta opp høyaktuelle temaer fra uken som gikk og samle gjester vi er nysgjerrige på.

På sitt karakteristiske og ærlige vis stiller hun spørsmålene vi ønsker svar på og sørger for at vanskelige temaer blir tilgjengelige for folk flest.

 -Drømmegjesten er en som både kan være personlig, dele ting med oss og som sier noe interessant utover det helt banale. Som kan gi litt luft.  Og jeg har bare drømmegjester.

 

Gamle kjente og noen nye

 

Hver uke vil vi også møte utegående reporter Robert Stoltenberg.

-Han kommer til å lage saker fra uke til uke og vi kommer til å møte mange forskjellige av Roberts kjente typer -  og noen nye.

 

Yngve Freiholt som værmelder

Robert Stoltenberg som Yngve Freiholt

Foto: NRK

 

Anne er opptatt av at folk skal trives i studioet sitt.

-Men ikke nødvendigvis slik at jeg ikke kan komme med et kritisk spørsmål. Men folk skal føle at det er fredagskveld og at de er vel ivaretatt.

Det er en populær programleder som nå tar over fredagskvelden.    I følge en landsrepresentativ undersøkelse fra MMI for bladet PÅ TV denne uken, mener folket at Anne Grosvold er den beste programlederen i Norge.

 

Hør: Anne Grosvold i Nitimen

 

GROSVOLD – snakker med mennesker det snakkes om -fredag kl 21.25 på NRK1.

 

 

 

 

Kulturstrøm

 • Grøsser ble Boksluker-favoritt

  Bokslukerprisen i regi av Foreningen! les ble delt ut i dag på Sentralen i Oslo. Vinneren ble Mari Moen Holsve (32) for grøsseren «Ingen sover trygt i natt». Juryen har bestått av ti juryklasser på 5. og 6. trinn som har lest de fem superfinalistene i Bokslukerprisen. Vinnerboka er sykt bra og så skummel at noen av jurymedlemmene har fått mareritt, noe som betyr ordentlig kvalitet, heter det i juryens begrunnelse.

  Mari Moen Holsve med juryelever
  Foto: Foreningen !les
 • Wagners barnebarn døde langfredag

  Verena Wagner Lafferentz (98) var det siste av Richard Wagners gjenlevende barnebarn, og ble kalt «wagnerfamiliens grande dame». Hun var også en av de siste som kjente Adolf Hitler personlig, etter først i 1940-årene å ha hatt et forbigående romantisk forhold med ham, og siden ha beholdt kontakten. Hennes barn kalte ham «onkel Wolf». Lafferentz var datter av Siegfried Wagner, som var sønn av Richard og Cosima, som var født Liszt, og hun var således også oldebarnet til Franz Liszt. Les New York Times' nekrolog her.

 • Norsk jazz vises for verden

  Norge er hovedland på verdens største bransjetreff for jazz, «Jazzahead», som åpner i Bremen i Tyskland torsdag. Messa samler musikere, agenter og plateselskaper fra hele verden. Under Norwegian Night åpningsdagen spiller blant andre Hedvig Mollestad (bildet), Karl Seglem og Thomas Strønen. Mer enn hundre norske musikere får vist seg fram under årets «Jazzahead».

  Hedvig Mollestad Thomassen