NRK Meny
Normal

Grace Kelly tukter Phil Woods

Nordlysfestivalen i Tromsø kunne i år by på et altsax-møte mellom 18-årige Grace Kelly og legendariske Phil Woods i hans 80. år. Det er fortsatt luft i veteranen, men han fikk kjørt seg mot unge Grace.

Grace Kelly & Phil Woods i Tromsø
Foto: Jan Ditlev Hansen

Grace & Phil

Hovedoppslaget i denne utgaven av Rundt midnatt er Gene Ammons, men vi sender også et par kutt fra konserten med Grace Kelly og Phil Woods under Nordlysfestivalen forrige lørdag. Konserten vil senere bli sendt i sin helhet på P2.

Man With the Hat

Samtidig lanserte det umake paret plata Man With The Hat, tre dager etter at den ble sluppet i USA. Dette er Grace Kellys hyllest til sin mentor, somm i likhet med en annen altsax-gigant, Lee Konitz, har fulgt henne siden hun var 12-13 år gammel. Rundt midnatt byr jeg imidlertid på et par kutt som ikke er på plata. Ett av dem kan du høre på lenken nedenfor.

Grace Kelly og Phil Woods spiller Webb City (Bud Powell) på Nordlysfestivalen i Tromsø

Rundt midnatt, P2 lørdag kl 2303, NRK Jazz også søndag kl 2303 og onsdag kl 0903, 1503 og 2103.

Kulturstrøm

 • Anmeldelse: «Jenta i veggen»

  Den oppsiktstvekkende historien om jødiske Betzy Rosenberg som greide å holde seg skjult på Byneset ved Trondheim i flere år, er godt fortalt i ungdomsboken «Jenta i veggen», mener NRKs anmelder Anne Cathrine Straume.

 • Kvernelands Munch går til filmen

  Produksjonsselskapet Maipo har kjøpt rettighetene til å lage film av Steffen Kvernelands illustrerte roman «Vampyr». – Oslo og Munch på sitt aller mest skremmende, det kan jo ikke gå galt, sier Kverneland til NTB.

  Kvernelands vampyr
  Foto: NTB Tema
 • Anderssen fra Biri vant designpris

  Designer Torbjørn Anderssen fra Biri vant i kveld prisen for årets produkt under designindustri-konferansen Innovasjonskraft 2018. Sammen med Espen Voll vant han prisen for lenestolen Camp, som ifølge juryen "er perfekt for sosiale møteplasser".