Hopp til innhold

Ga avkall på kjærligheten

- Jeg har kanskje måttet gi avkall på min første og største kjærlighet, sier Alexander Rybak. I RedaksjonEN spiller han en sang til en jente han nylig var forelsket i.

Video nsps_upload_2009_6_11_17_46_29_928.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

I et åpenhjertig intervju med Viggo Johansen, sier vår nye stjerne at han er lettrørt og gråt da han så filmen "Titanic".

- Jeg lever meg sånn inn i personene, sier han.

Se RedaksjonEN på NRK1 kl 20:25 eller

Se hele intervjuet direkte i Nett-TV

Må slåss for ideene

Allsidige Alexander opplever at han stadig må slåss mot tradisjonene.

- Det er akkurat som om ingen stoler på meg, siden jeg bare er 23 år. Jazzfolket foreslår jazz. Klassikerne foreslår Mozart og Bach. Eller folkemusikk.

- Nesten ingen hadde tro på meg som Grand Prix-artist heller. Jeg føler at veldig mange er kreative på mine vegne, sier Alexander, som er lei av å måtte bevise at hans egne ideer duger.

Et liv i dur og moll

Hva betyr dine russiske røtter? spør Viggo Johansen i Redaksjon EN.

Alexander Rybak og Viggo Johansen
Foto: NRK

- Både melankolien og nostalgien ligger meg i blodet, og jeg nyter det. Visste du at 98 prosent av de russiske sangene går i moll, sier Alexander Rybak.

Det norske lynnet er lysere, tror vår Grand Prix-vinner. For her i landet går 80 prosent av sangene i dur. Selv føler han seg som en god blanding av det norske og det russiske.

Redd for å skuffe

- Jeg håper ikke jeg blir høy på meg selv av all denne populariteten, sier Alexander. Han gjør krav på å bli trodd når han sier at mottakelsen på Gardermoen etter Grand Prix-seieren først og fremst skremte ham.

- Jeg tenkte på alle dem som hadde kjørt langt og som ikke fikk hilse på meg en gang. Jeg var redd for at noen skulle bli skadet i trengselen. Jeg hater å skuffe og særlig alle de forventningsfulle barna, sier han.

Se bildene da Alexander Rybak kom hjem

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters