Hopp til innhold

Full krig om «Melody A.M.»

I et 45 sider langt brev på svarer Svein Berge og Torbjørn Brundtland i Röyksopp på det de kaller tidligere kollega «Rune Lindbæks svertekampanje». Se brevet her!

Röyksopp

Röyksopp står bak suksessplaten «Melody A.M.», som ble nummer åtte i Morgenbladets kåring over de beste norske platene noensinne.

Foto: Stian Andersen/royksopp.com

I mars i år gjorde Rune Lindbæk et stort oppslag i Dagens Næringsliv der han krever at Svein Berge og Torbjørn Brundtland i elektronika-bandet Röyksopp skal gi ham låtskriverrettighetene til «A Higher Place» og «40 Years Back/Come» fra debutplaten «Melody A.M».

Les: Dj kan gå til Röyskopp-søksmål

Lover søksmål

Siden den gang har Lindbæk flere ganger lovet et søksmål, men så langt har det ikke kommet.

Röyksopp-duoen har lenge valgt å holde seg borte fra pressen, men nå svarer de på kritikken i et 45 sider langt brev publisert på en egen nettside i går ettermiddag.

– Kommer av pengemangel

– Lindbæk har ennå ikke saksøkt oss og vi har heller ikke mottatt noen stevning. Dersom Lindbæk hadde hatt en sak, skulle en tro vi hadde blitt saksøkt for lenge siden, skriver Röyksopp ifølge VG.

I tillegg til å kalle sin tidligere kollega en schizofren løgner går Berge og Brundtland langt i å hevde at Lindbæks vanskelige økonomiske situasjon kan være grunnen til at kravet kommer nå, ni år etter at «Melody A.M.» ble sluppet.

Mestselgende noensinne

Albumet er den mestselgende norske elektronikaplaten noensinne, og har ført til enorm musikalsk og økonomisk suksess for Röyksopp.

I høst ble det kåret til Norges 8. beste album gjennom tidene, i en stor kåring i Morgenbladet.

– Så mye ondskap

– Dette her er noe som skjer hver dag i hver bedrift og som alle kan kjenne seg igjen i. Noen tar æren for alt og så går de opp i systemet. Å, det er så mye ondskap her, men jeg har holdt på så lenge med musikk at jeg ikke gidder dette, sier Lindbæk til VG.

Sent i går kveld hadde ikke anklageren fått lest brevet, men sier at det må leses før en eventuell stevning blir sendt. Lindbæk føler seg oppgitt over at brevet ikke ble sendt til han først.

– De sender det altså ikke til meg eller min advokat. Det er forhåndsprosedering, sier Lindbæk, som skal være i en sluttfase i fullførelsen av stevningen.

Les brevet fra Röyksopp her

Kulturstrøm