Hopp til innhold

Fra hustak til hustak

Nå kan du snart fly fritt over hustakene, se den siste traileren fra Mirrors Edge.

Mirrors Edge
Foto: Actiontrip.com

Gjengen bak Battlefield-spillene, svenske DICE, er på trappene med et nytt førstepersons actionspill ved navn Mirrors Edge.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I et diktatur hvor all informasjon blir kontrollert av myndighetene, finnes det noen mennesker som lever at å frakte pakker og brev uten at noen andre får lest de. I Mirrors Edge får du kontrollen over en person med jobb som ulovlig budbringer.

Over hustakene

Da myndighetene kidnapper søsteren til vår hovedperson, må hun bruke alle sine parkour-egenskaper for å flykte over metropolen spillet utspiller seg i.

Parkour
Foto: Alexandre Ferreira

Parkour er en undergrunnssport som ble utviklet i Paris som går ut på å komme seg raskest mulig mellom to punkter og bruke byen til hjelp. Se mer på youtube.com her.

Spillet er ventet i siste kvartal i år, og mens vi venter på denne godbiten får vi kose oss med denne nye traileren.

Kulturstrøm

 • Øystein Sundes liv blir bok

  Øystein Sundes liv blir nå bok.

  «Øystein Sunde – Sånn er han bare» er tittelen på biografien om den 77 år gamle artisten, låtskriveren og ordkunstneren, som bor på Skarnes i Sør-Odal.

  Biografien er skrevet av forfatter og journalist Asbjørn Bakke.

  I tillegg til mange og lange samtaler med Sunde selv har Bakke intervjuet 60 artistkolleger, venner, familiemedlemmer og bransjefolk.

  Det er Manuskript Forlag AS som skal utgi biografien, og forlegger Øyvind Hagen sier hovedpersonen måtte overtales:

  – Øystein Sunde mener selv at det ikke er så mye å skrive om. Jeg måtte grave dypt i argumenter og bruke mange år på å overtale ham, sier Hagen.

  Boka kommer ut 3. september.

  Øystein Sunde
  Foto: Mats Sparby / NRK
 • Salif Keita jobber med nytt album

  «Afrikas gylne stemme», Salif Keita fra Mali, sa i 2018 at albumet «Un Autre Blanc» var han siste album. Men da han besøkte Drammen og Union Scene sist fredag, hadde han ombestemt seg.

  Til Musikkreisen på NRK sier han at «Det skulle være det siste albumet, men det blir det ikke. Det kommer mer!»

  Salif Keita har de siste 50 årene vært en av Afrikas aller største artister. Det banebrytende albumet «Soro» fra 1987 blir av mange regnet som brekkstangen for afrikansk musikk i resten av verden.

  Artisten har også vært en utrettelig forkjemper for rettighetene til folk med albinisme – som han selv. Hans forrige album «Un Autre Blanc» (Et annet hvitt) – viser direkte til dette.

  Salif Keita og Musikkreisens Arne Berg
  Foto: Carolina Vallejo / Carolina Vallejo