Hopp til innhold

Fra Hollywood til Skavlan

Filmaktuelle Tuva Novotny gjester Skavlan. Hun er aktuell med to filmer og spiller mot blant andre Julia Roberts og James Franco i storfilmen Eat, Pray, Love.

Tuva Novotny

Tuva Novotny

Foto: Oro Film

Novotny ble kjent for mange nordmenn gjennom den kritikerroste filmen «Smala Sussie» fra 2003. Siden den tid har hun gjort filmer i inn- og utland og er i ferd med å skape seg et navn i Hollywood.

Hun spiller også i Atle Antonsens nye serie «Dag» som kommer på TV 2.

Fredrik Skavlan har også invitert slagerdronningen Kikki Danielsson. Hun har vært med i den svenske versjonen av Celebrity Rehab som er en serie der kjendiser får hjelp til å få bukt med sine rusproblemer.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos er også invitert sammen med en av verdens beste matematikere, Cedrik Villani. Det franske mattegeniet har vunnet en rekke priser for sin innsats i matematikkens navn og kommer til Skavlan for å invitere publikum inn i matematikkens mystiske verden.

Andre gjester er forfatteren Clarence Crafoord som har tatt et oppgjør med seg selv i sin siste bok. Crafoord forlot familien under stor dramatikk når sønnen Wille var tre år. Dette har nå blitt til en bok og far og sønn kommer til Skavlan for å snakke om erfaringene med svik og forsoning.

Musikken står marokkanske Hindi Zahara for. Hun omtalt som en nordafrikans Patti Smith og har med sitt siste album Handmade fått strålende mottagelse over hele verden.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters