Sier ja til «Forbrytelsen 3» - hvis historien er god nok

Dersom manusforfatteren klarer å koke sammen et godt nok opplegg, kan det bli en ny runde med den populære danske krimserien «Forbrytelsen», høsten 2012.

Forbrytelsen 2

Sofie Gråbøl som spiller Sarah Lund har ikke uttalt seg om ryktene rundt en ny runde av Forbrytelsen. Men ifølge produsenten vil hun være med hvis historien er god nok.

Foto: Tine Harden

– Forbrytelsen er et superbra konsept. Vi går og jobber med forskjellige ideer til en fortsettelse. Og hvis vi klarer å finne den riktige historien, så vil vi gjerne fortsette. Sofie Gråbøl vil også gjerne være med en runde til, forteller produsent Piv Bernt til den danske avisen Politiken.

Da den Emmy-nominerte serien ble sendt i Danmark i 2007/2008, fulgte i gjennomsnitt 1,6 millioner seere med. Suksessen gjentok seg igjen året etter.

Forbrytelsen

Den danske krimserien Forbrytelsen var en stor suksess, både i Danmark og her hjemme i Norge.

Foto: NRK

Et hardkjør

Også i her i Norge satt folk benket foran TV-skjermene da serien ble sendt på NRK. Alle vil ha mer av Sarah Lund, men suksessen til tross, fansen må smøre seg med tålmodighet.

– Sist gang ble det rett og slett litt for heftig. Vi begynte å produsere andre runde av Forbrytelsen, bare trekvart år etter den første ble sendt ut. Det kan vi ikke gjøre igjen, det var for hardt for oss alle sammen, forteller Bernt.

– Danmarks Radio har gitt oss litt mer tid denne gang. Så får vi se om det er grunnlag for enda en runde. Det krever både kvalitet og fornyelse, sier hun.

Sarah Lund

Sofie Gråbøl spiller kriminaletterforsker Sarah Lund som liker å kle seg i strikkegenser.

Foto: Danmarks Radio

DR er positiv

Hun og manusforfatter Søren Sveistrup begynte allerede å snakke om en tredje runde tilbake i februar, men ennå er de ikke sikre på om det blir til noe.

– Det tar lang tid å utvikle en slik serie. Hvis vi lykkes, er det bra, og hvis ikke finner vi på noe annet sier Bernt.

Danmarks Radios sjef Ulla Pors sier hun gjerne ser på et opplegg til en ny runde av krimserien.

– Hvis skaperne av Forbrytelsen mener serien har mer i seg, så er vi positiv til en 3'er, sier hun til danske Ekstrabladet.

Ikke ferdig med Sarah

Også DRs dramasjef vil ha mer av Forbrytelsen.

– Søren Sveistrup vil fryktelig gjerne lage en til. Man merker at det driver ham, og at han ikke er ferdig med den inadvendte Sarah Lund, forteller dramasjef Ingolf Gabold.

– Han og Sofie Gråbøl har stadig lyst til å utforske Lund sammen. I tillegg til å ha laget en krimserie som er et portrett av forbrytelsens anatomi, har vi jo også skapt en kvinneskikkelse som vi vil folde mer ut.

– Jeg håper på det beste, legger Gabold til.

Les også: «Forbrytelsen 2» - pop på nett

Kulturstrøm

 • Gigantunderskudd for The Sun

  Den britiske tabloidavisa The Sun gikk 68 millioner pund, 820 millioner kroner, i underskudd i fjor. Hovedårsaken er ikke fallende salg, men flere forlik med kjente og ukjente briter som har fått mobiltelefonene sine hacket, skriver The Guardian.

  "Megxit" skriver The Sun på forsiden torsdag.
  Foto: Faksimile The Sun
 • Kjendiser støttet Assange i London

  Musikere og kunstnere var blant hundrevis av demonstranter i London som støttet WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange. Mandag avgjør britisk rett om han utleveres til USA, der han er siktet for spionasje. Også menneskerettighetsgrupper støtter ham.

  Britain Assange Protest
  Foto: Alberto Pezzali / AP