Folk flokket til kino for å se James Bond

Over 177.000 personer besøkte kinoer over hele landet denne helgen for å se James Bond-filmen «Spectre». Det er den beste åpningshelgen i Norge på ni år.

SPECTRE

KINOSUKSESS: Den nye James Bond-filmen «Spectre» ble sett av over 177.000 personer på kino i helgen. Det er den beste åpningshelgen i hele 2015.

Foto: Susie Allnutt

På fredag hadde filmen «Spectre» premiere på norske kinoer. Den 24. filmen i rekken om den britiske superspionen James Bond.

I forkant av premieren hadde filmen fått gode kritikker av en rekke utenlandske medier, og det var ingen tvil om at nordmenn også lengtet etter å se Daniel Craig i rollen som agent 007 på nytt.

177.011 personer dro på kino og så filmen i løpet av helgen. Det er den beste åpningshelgen for norske kinoer så langt i år, og sender «Fifty Shades of Grey» ned på andreplass.

Vi må helt tilbake til 2006 for å finne en bedre åpningshelg i Norge. Da dro 190.835 personer på kino for å se «Istid 2».

Den norske filmen «Bølgen» åpnet med 136.232 besøkende da den hadde premiere 28. august i år, og er så langt den mest besøkte filmen på norske kinoer totalt i år med 799.930.

Rekord i Storbritannia

I Storbritannia satt den siste James Bond-filmen rekorder. På søndag annonserte EON Productions, MGM og Sony at «Spectre» omsatte for rundt 540 millioner kroner i løpet av de første sju dagene. Det skriver Screen Daily.

Dermed passerte den Harry Potter og Fangen fra Azkaban, som omsatte for 311 millioner kroner i 2004.

«Spectre» ryktes å være den dyreste Bond-filmen så langt, med et budsjett på 200 millioner pund, som tilsvarer rundt 2,5 milliarder norske kroner.

Dette er fjerde gang Craig spiller den populære superspionen, og han skal etter planen spille i minst én til. Grunnen til det er at han skrev under en kontrakt på fem filmer, da han ble valgt ut som James Bond.

Skurker

Fienden til James Bond i den siste filmen er organisasjonen Spectre. Før helgen fikk vi tre James Bond-eksperter til å lage en liste over de mest uforglemmelige skurkene opp til nå.

Se listen her

– En film er aldri bedre enn skurken i den, sa blant annet John Berge, ansvarlig redaktør for jamesbond.no.

Kulturstrøm

 • Første trailer for «Breaking Bad»

  Netflix har sloppe den første traileren for «El Camino: A Breaking Bad Movie» som kjem i oktober. Filmen følgjer historia til rollefiguren Jesse Pinkman etter siste sesong av den populære TV-serien. Filmen er skriven og regissert av Vince Gilligan, som også er mannen bak serien.

 • DiCaprio med Amazonas-støtte

  En ny miljøorganisasjon kalt «Earth Alliance», støttet av Leonardo DiCaprio, lover fem millioner amerikanske dollar i bistand til Amazonas, tilsvarende 44 millioner norske kroner. Pengene skal gå til å støtte regnskogen som brenner.

 • Sju menn tente meir enn Scarlett

  Den amerikanske skodespelaren Scarlett Johansson er verdas best betalte kvinnelege skodespelar for andre året på rad, ifølge Forbes. Det siste året tente ho rundt 500 millionar kroner. Dermed har ho framleis sju menn framfor seg på lista. På toppen tronar Dwayne «The Rock» Johnson, som tente over 800 millionar kroner det siste året.

  Scarlet
  Foto: Valerie Macon / AFP