Film om Pippis mamma

Denne uken startet innspillingen av filmen om Astrid Lindgren, forfatteren som skapte Pippi Langstrømpe. Filmen skal handle om ungdomstiden hennes og er en hyllest til den svenske avdøde forfatteren.

Pippi Longstocking

Astrid Lindgren skapte Pippi, en figur som ble populær over hele verden. Her sammen med en som skulle spille Pippi under en oppsetning i Los Angeles

Foto: Nick Ut / Ap

Alba August, datter av Bille August spiller unge Astrid. Også Maria Bonnevie skal også spille i denne filmen

– Filmen er en kjærlighetserklæring til et menneske som valgte å sprenge sin tids grenser for sin tids rammer for kjønn, religion og samfunn. Det sier Pernille Fischer Christensen som har vært med på å skrive manus til denne filmen og også regisserer. Hun legger til at filmen er en slags hyllest til Astrid Lindgren. Hun har skrevet manus sammen med Kim Fupz Aakeson. .

SWEDEN-LITERATURE-CHILD-LINDGREN

Det skal nå lages film om Astrid Lindgrens ungdomstid.

Foto: TOBIAS ROSLUND / AFP

Personlig hyllest

Filmen skal beskrive ungdomstiden til en av Skandinavias mest innflytelsesrike kunstnere. Alba August som spiller Astrid gleder seg til å spille rollen.

– Det er spennende hvor mye mitt bilde av Astrid forandrer seg dag for dag, jo dypere jeg dykker ned i henne, sier Alba August.

Maria Bonnevie

Maria Bonnevie skal spille i den nye filmen om Astrid Lindgren som starter innspilling i april.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Maria Bonnevie skal spille rollen som Hanna. Norske Henrik Rafaelsen skal også spille i denne filmen. Premieren planlegges i 2018.

Født i Vimmerby

Astrid Lindgren ble født i Vimmerby i 1907 og det var fra denne lille byen i Sverige hun hentet mye av inspirasjonen til bøkene sine. Gjennombruddet sitt fikk hun med Pippi Langstrømpe og siden kom det mange barnebøker som skulle prege flere generasjoner barn og unge. Det ble også laget filmer og TV-serier av flere av hennes bøker; både Pippi-filmer og «Vi på Saltkråkan».

Pippi på hest.

Bøkene om Pippi ble gjennombruddet til Astrid Lindgren.

Foto: Pressens Bild / AFP

Hennes mor Hanna møtte Astrids far da han bare var 13 år gammel og de to var forelsket hele sitt samliv. Den kjærligheten foreldrene alltid viste, preget Astrid Lindgrens forfatterskap.

Et stort barnekor fremførte mange av melodiene fra Astrid Lindgrens filmer i 2013 under utdeling av Nordisk Råds priser.

Hun elsket å være barn og var lei seg da hun "måtte" bli voksen. Ungdomstiden ble ikke lett for henne; for allerede som 18 åring ble hun mor og det var en vanskelig situasjon å være enslig mor på den tiden.

Hun mottok mange priser for sitt forfatterskap. Astrid Lindgren døde i 2002.

Kulturstrøm