Fikk synge med ulvene

Talentene i Bardu fikk en litt annerledes utfordring da KORK kom til bygda.

Før talentene i Bardu skulle spille konsert med KORK tok programleder Anne Rimmen dem med på sangtime hos ulver.

Anne Rimmen møter ulv

FRIMINUTT: Anne Rimmen tok de lokale talentene med til 'Polar Park' for å hilse på ulvene.

Å komme så tett på var både gøy og litt skummelt, sier Anne Rimmen.

Da Kringkastingsorkesteret kom til Bardu var det en uke med intens øving og planlegging av konsert.

– Vi synes det var fint å gjøre noe litt utenom det vanlige med talentene. Jeg tror talentene hadde godt av et lite friminutt under all øvingen, sier Anne Rimmen.

Nærkontakt med ulven

NÆRKONTAKT: Pianist Stine Maren Steien får et ekte ulvekyss.

Foto: Anne Rimmen / NRK

Ulvene i "Polar Park" i Bardu er sosialiserte og vant til å møte mennesker. Men de er fremdeles rovdyr og alle som møter dem må få opplæring på forhånd.

Pianisten Stine Maren Steien er ett av talentene som vi møter i Bardu og var med på å møte ulvene. Hun bet seg merke i at ulvene hadde mye friskere ånde enn hunder som er kjæledyr.

– Vi fikk beskjed om å åpne munnen når ulvene ville kysse oss, siden det er deres måte å hilse på, forteller Stine Maren Steien.

Ikke alle kan skryte av å ha klina med en ulv!

Anne Rimmen

I lørdagens "Da KORK kom til bygda" er det hele 40 talenter som får spille med Kringkastingsorkesteret, pianisten Stine Maren Steien, jazzorganisten Kjell Tore Nordli og et band og et kor som sammen utgjør "Rock & Kor".

Koret bidrar alltid på dugnad i Bardu og det var vanskelig for dem å avstå fra dugnaden og heller øve på musikken. I koret finner vi blant annet en offiser, en lærer, en sykepleier og selveste ordføreren (som jerven Arne i "Polar Park" er oppkalt etter).

Anne Rimmen var programleder da KORK kom til Bardu

DUGNAD: Anne Rimmen får med hele Bardu på å arrangere konsert.

Kulturstrøm

 • «Dune – del to» bekreftet

  Oppfølger til sci-fi filmen «Dune» er nå bekreftet etter en suksessfull åpningshelg internasjonalt. Filmen har tjent inn 220 millioner dollar globalt. I Norge har filmen solgt nesten 200 000 billetter.

  Ifølge CNN regner Warmer Bros med å slippe del to i 2023. Oppfølgeren regisseres også av Denis Villeneuve med Timothée Chalamet i hovedrollen.

  Dune part 2
  Foto: Warner bros
 • Effektiv grøsser fra utkant-USA

  I skrekkfilmen «Antlers» engasjerer en hjemflyttet lærer (Keri Russell) seg i en elev som sliter. Både han og faren plages nemlig av en overnaturlig forbannelse. «Skikkelig ekkelt og velgjort utført», sier Filmpolitiets Birger Vestmo. Terningkast 4.

  Julia (Keri Russell) skriker ut i skrekkfilmen «Antlers».
  Foto: Kimberley French © 2021 20th Century Studios All Rights Reserved / Fox Searchlight Pictures