Normal

Fikk synge med ulvene

Talentene i Bardu fikk en litt annerledes utfordring da KORK kom til bygda.

Før talentene i Bardu skulle spille konsert med KORK tok programleder Anne Rimmen dem med på sangtime hos ulver.

Anne Rimmen møter ulv

FRIMINUTT: Anne Rimmen tok de lokale talentene med til 'Polar Park' for å hilse på ulvene.

Å komme så tett på var både gøy og litt skummelt, sier Anne Rimmen.

Da Kringkastingsorkesteret kom til Bardu var det en uke med intens øving og planlegging av konsert.

– Vi synes det var fint å gjøre noe litt utenom det vanlige med talentene. Jeg tror talentene hadde godt av et lite friminutt under all øvingen, sier Anne Rimmen.

Nærkontakt med ulven

NÆRKONTAKT: Pianist Stine Maren Steien får et ekte ulvekyss.

Foto: Anne Rimmen / NRK

Ulvene i "Polar Park" i Bardu er sosialiserte og vant til å møte mennesker. Men de er fremdeles rovdyr og alle som møter dem må få opplæring på forhånd.

Pianisten Stine Maren Steien er ett av talentene som vi møter i Bardu og var med på å møte ulvene. Hun bet seg merke i at ulvene hadde mye friskere ånde enn hunder som er kjæledyr.

– Vi fikk beskjed om å åpne munnen når ulvene ville kysse oss, siden det er deres måte å hilse på, forteller Stine Maren Steien.

Ikke alle kan skryte av å ha klina med en ulv!

Anne Rimmen

I lørdagens "Da KORK kom til bygda" er det hele 40 talenter som får spille med Kringkastingsorkesteret, pianisten Stine Maren Steien, jazzorganisten Kjell Tore Nordli og et band og et kor som sammen utgjør "Rock & Kor".

Koret bidrar alltid på dugnad i Bardu og det var vanskelig for dem å avstå fra dugnaden og heller øve på musikken. I koret finner vi blant annet en offiser, en lærer, en sykepleier og selveste ordføreren (som jerven Arne i "Polar Park" er oppkalt etter).

Anne Rimmen var programleder da KORK kom til Bardu

DUGNAD: Anne Rimmen får med hele Bardu på å arrangere konsert.

Kulturstrøm

 • Europaturneen startar i London

  Gruppa Highasakite, med Ingrid Helene Håvik frå Ålesund i spissen, har annonsert datoane for sin komande Europa-turné. Dei startar i London 28. februar og avsluttar i Berlin 17. april. Bandet skal også innom byar som Paris, Dublin og Stockholm.

  Highasakite pressebilde
  Foto: Stian Andersen
 • Får prestisjetung pris

  Forfattaren Ahmedur Rashid Chowdury busett i Skien får den prestisjetunge Ossietzkyprisen. Rashid Chowdury får prisen for å gje ut litteratur som fremjar liberale og sekulære verdiar i heimlandet Bangladesh. Prisen blir delt ut i Oslo i november. Ossietzkyprisen deles ut av Norsk P.E.N. for fremragende innsats for ytringsfriheten. Prisen deles ut årlig på Fengslede Forfatteres Dag, 15. november. Prisen har sitt navn etter den tyske forfatteren og nobelprisvinneren Carl von Ossietzky.

  Ahmedur Rashid Chowdury
  Foto: Arne Olav Hageberg
 • Europeisk pris til Johan Harstad

  Johan Harstad er tildelt den Europeiske litteraturprisen i Nederland for utgivelsen av romanen «Max, Mischa og Tetoffensiven», skriver Gyldendal forlag i en pressemelding. Prisen er på 10.000 Euro og kårer fjorårets beste moderne europeiske roman gitt ut i nederlandsk oversettelse. Det er første gang en norsk forfatter får prisen. Les Marta Norheims anmeldelse.

  Johan Harstad med ny bok
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix