Feriehjelp i Kirgisistan

Kan man leie minibuss og kjøre selv, er ett av spørsmålene som blir besvart i Feriehjelpen i Ryk og reis.

"Vi er 8-10 voksne personer som har tenkt oss til Kirgisistan fra 5/8-15/8 og vil gjerne ha opplysninger som kan være av interesse for oss, slik at vi kan få med oss mest mulig." Det skriver en av lytterne i en e-post til Ryk og reis.

De har tenkt seg til Talas hvor de har kjente, og lurer på om man kan bestille minibuss og kjøre selv. To i selskapet behersker russisk, resten tysk og engelsk. Er det greit, spør de videre? Hvordan er det med overnattinger? Er det spesielle ting av interesse for oss nordboere? Har hørt at fjellovergangen mellom Bischkek og Talas er på 3500 meter høyde. Stemmer det?

Så langt har vi bare fått ett svar, men der er det så bra, at det antakelig vil gi svar på alle spørsmålene etter hvert.

Mildrid Nesheim i fra Gol skriver:

Eg var i Kirgisistan sist sommar. Det var eit fantastisk land, og eg har ein kontakt der som sikkert kan hjelpe. Davran Ilahunov er frå Kirgisistan og bur i Bishkek. Han representerer Den Norske Helsingforskomiteen i landet, og han snakkar flytande norsk.

Han har starta eit lite reiseselskap berekna på norske og svenske turistar. Eg har ringt han i dag og fått bekrefta at minibuss er det heilt greitt å leige, men i og med at eg ikkje oppfatta reisemål, har eg ikkje svar på overnattingsmuligheter. Eg vil foreslå at dei som skal på tur tar kontakt sjølv.

Telefon: 00-996 502 509802. E-post: davran@nhc.no

Ryk og reis - NRK P1 - søndager kl. 12.03.

Kulturstrøm

  • – Avislesere ofres

    25.000 abonnenter kan miste papiravisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn, skriver Klassekampen. Forslaget innebærer at Postens avisdistribusjon på hverdager blir lyst ut på anbud. Abonnenter bosatt i områder som ligger langt utenfor allfarvei, blir rammet, når posten skal spare en halv milliard kroner i året, ifølge beregninger fra Mediebedriftenes Landsforening. Allerede fra 2020 tar Posten sikte på å halvere antall postdager.

  • Obamas bok sluppet i Norge

    Selvbiografien til Michelle Obama, «Becoming», ble sluppet i Norge klokken 00:01 natt til tirsdag 13.11. Det var blant de første i hele verden, og seks timer før USA, fordi de norske forleggerne forholdt seg til lokal tid, ikke amerikansk. I boka tar den tidligere førstedamen blant annet for seg temaene spontanabort, ekteskapsproblemer og Donald Trump. NRK Bok var til stede på bokslippet i natt .

    Michelle Obama selvbiografi slippes i Oslo