NRK Meny
Normal

Feriehjelp i Kirgisistan

Kan man leie minibuss og kjøre selv, er ett av spørsmålene som blir besvart i Feriehjelpen i Ryk og reis.

"Vi er 8-10 voksne personer som har tenkt oss til Kirgisistan fra 5/8-15/8 og vil gjerne ha opplysninger som kan være av interesse for oss, slik at vi kan få med oss mest mulig." Det skriver en av lytterne i en e-post til Ryk og reis.

De har tenkt seg til Talas hvor de har kjente, og lurer på om man kan bestille minibuss og kjøre selv. To i selskapet behersker russisk, resten tysk og engelsk. Er det greit, spør de videre? Hvordan er det med overnattinger? Er det spesielle ting av interesse for oss nordboere? Har hørt at fjellovergangen mellom Bischkek og Talas er på 3500 meter høyde. Stemmer det?

Så langt har vi bare fått ett svar, men der er det så bra, at det antakelig vil gi svar på alle spørsmålene etter hvert.

Mildrid Nesheim i fra Gol skriver:

Eg var i Kirgisistan sist sommar. Det var eit fantastisk land, og eg har ein kontakt der som sikkert kan hjelpe. Davran Ilahunov er frå Kirgisistan og bur i Bishkek. Han representerer Den Norske Helsingforskomiteen i landet, og han snakkar flytande norsk.

Han har starta eit lite reiseselskap berekna på norske og svenske turistar. Eg har ringt han i dag og fått bekrefta at minibuss er det heilt greitt å leige, men i og med at eg ikkje oppfatta reisemål, har eg ikkje svar på overnattingsmuligheter. Eg vil foreslå at dei som skal på tur tar kontakt sjølv.

Telefon: 00-996 502 509802. E-post: davran@nhc.no

Ryk og reis - NRK P1 - søndager kl. 12.03.

Kulturstrøm

 • Undervannskonsert på Festspillene

  Danske Aquasonic har åpningsforestillingen under Festspillene i Harstad lørdag kveld. De spiller under vann i fem store akvarium med spesiallagde instrumenter. – Det er krevende, og vi må holde pusten lenge, sier Laila Skovmand, i Aquasonic.

  Aquasonic Festspillene
  Foto: Nils Mehren / NRK
 • Rihanna og Mars rundet milliarden

  Rihanna og Bruno Mars har sist uke begge nådd den «magiske» milliardgrensen på YouTube, med sine respektive videoer til låtene «Work» og "24k Magic», skriver Billboard. Dermed er Rihanna en av de tre kvinnelige artistene med flest milliardvideoer: Hun, Katy Perry og Nicki Minaj har hver fire stykker. Bruno Mars er med " 24k Magic » på sin femte, etter tilsvarende suksess for «Uptown Funk», der han gjestet hos Mark Ronson, samt «That's What I Like», «The Lazy Song» og «Just the Way You Are» (NTB)

  Bruno Mars
  Foto: Lucas Jackson / Reuters