Hopp til innhold

Ferguson snakker ut hos Oprah

Sarah Ferguson sier hun var full da hun sa seg villig til å ta i mot penger i bytte mot «tilgang» til eksmannen, prins Andrew. Er den unnskyldningen god nok?

Lady Sarah Ferguson

Lady Sarah Ferguson innrømmer store økonomiske vanskeligheter, og sier hun var full da hun lot seg bestikke.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Den britiske tabloidavisen News of the World skrev i forrige uke at hertuginnen av York, Sarah Ferguson, har tatt imot bortimot fem millioner kroner for å formidle «tilgang» til den britiske prinsen.

Ferguson har i ettertid beklaget og skyldt på sin vanskelige økonomiske situasjon. Prins Andrew har avvist at han visste noe om at ekskona tok i mot penger i bytte mot «tilgang» til ham.

Snakker ut hos Oprah

Oprah Winfrey på vei inn på en veldedighetsmiddag i februar 2007.

Oprah Winfrey

Foto: Rich Schmitt / Scanpix/AFP

I kveld snakker Sarah Ferguson ut hos tv-dronningen Oprah Winfrey. Utdrag av intervjuet er allerede frigitt.

Her sier Ferguson at hun har sett deler av episoden på forskjellige flyplasser, men at hun ikke har satt seg ned for å se den.

– Jeg lå i rennesteinene på det tidspunktet. Jeg er veldig klar over at jeg hadde drukket, og at jeg var på et sted jeg ikke skulle ha vært, sier Sarah Ferguson til Oprah Winfrey.

Oprah Winfrey Show er et av verdens største talk show, og har holdt det gående i over 20 år. Programmet vises i 144 land.

Prins Andrew og Sarah Ferguson giftet seg 1986.

Prins Andrew og Sarah Ferguson giftet seg i 1986.

Foto: AP

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters