Feil stjerner i Titanic

Regissør James Cameron måtte lage nye scener til utgivelsen av Titanic 3D. Årsak? Feil stjernebilde.

Film-Titanic 3D First Look Kate Winslet, Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio og Kate Winslet er fortsatt de rette Hollywood-stjernene til kassasuksessen Titanic, men stjernebildet over dem måtte endres.

Foto: Pressebilde / NTB Scanpix

I en av filmens siste scener, hvor hovedrolleinnehaver Kate Winslet flyter rundt i det mørke havet på et stykke tre, er det feil stjernebilde på himmelen.

Den 15. april 1912 kl. 04.20 så nemlig stjernebildet annerledes ut enn hva Cameron har gjengitt på filmen. Umulig å vite for det utrente øyet, men nok til å få en vitenskapsmann til å se rødt.

Den kjente astrofysikeren Neil deGrasse Tyson sendte Cameron en noe krass e-post og gjorde han oppmerksom på feilen.

Regissøren på sin side, kjent for å være perfeksjonist til fingerspissene, svarte med å utfordre Tyson til å sende han det korrekte stjernebildet fra den tiden.

– Tyson sendte meg en noe skarpt formulert e-post og fortalte meg om feilen jeg har gjort. Og med mitt rykte som perfeksjonist burde jeg har visst bedre og gjort det riktig med en gang, sier Cameron, som nylig gjennomførte et dykk på 11 km i Marianergropen.

Tyson fant frem det korrekte stjernebildet, og Cameron lagde scenen på ny til 3D-versjonen. Dette er også den eneste store endringen som har blitt gjort på den 15 år gamle filmen.

Kassasuksessen «Titanic» vant 11 oscarstatuetter, og er den nest mest innbringende filmen i historien. Kun slått av «Avatar», også laget av James Cameron. 3D-versjonen kommer 100 år etter forliset, og har premiere på britiske kinoer førstkommende fredag. Norsk premiere er satt til fredag 13. april.

Den 14. april, dagen før 100-årsjubileet til forliset, sendes første episode i en miniserie om Titanic laget av skaperen av Downton Abbey, Julian Fellowes.
Serien har premiere på NRK1 kl. 21.55.

Kulturstrøm

 • Rolling Stones-trommeslageren syk

  80 år gamle Charlie Watts må la trommestikkene ligge når The Rolling Stones gjenopptar sin USA-turne neste måned. Bandet forteller at han trenger tid til å komme seg etter et uspesifisert medisinsk problem. Steve Jordan stepper inn for Watts.

  Laster Twitter-innhold
 • Selger produksjonsselskapet

  Reese Witherspoon selger produksjonsselskapet Hello Sunshine, som hun grunnla i 2016. Det ble grunnlagt med tanken å skape filmer og TV-serier med kvinner i fokus. Nå sier kilder til The New York Times at Hello Sunshine er verdsatt til rundt 900 millioner dollar. Det er ukjent hvor stor salgssummen er.

  Hello Sunshine vokste til å bli en maktfaktor i Hollywood, med suksesser som HBOs «Big Little Lies» – der Reese Witherspoon selv spilte en av rollene, så vel som Apple TV+ sin flaggskipsserie «The Morning Show». Også der stod hun på rollelisten.

  (NTB)

  Reese Witherspoon
  Foto: JEAN-BAPTISTE LACROIX / AFP
 • Skamløs storkommers på sitt beste

  Superheltfilmen «The Suicide Squad» er en «reboot» av filmen ved samme navn fra 2016. Sist ble det terningkast 3, men nå gir NRKs filmanmelder Birger Vestmo terningkast 5 og skriver: – Den er mye bedre på alle områder, og er både tøffere, råere og morsommere.

  Fra filmen "The Suicide Squad", 2021.
  Foto: SF Studios