Farmen-Andreas fikk ikke mottatt Gullrute-pris på grunn av flystreik

Den kontroversielle Farmen-deltageren Andreas Nørstrud fikk Gullrute-prisen for årets realiydeltager, men måtte se showet hjemmefra på grunn av flystreik.

Endre Aarbrekk, Gaute Grøtta Grav, Andreas Nørstrud Deltagere i Farmen. Programledere.

Endre Aarbrekk, Gaute Grøtta Grav og Andreas Nørstrud kan glede seg over to priser til Farmen. (Bildet er fra da nominasjonene ble kjent).

Foto: Thomas Reisæter

Selv om Widerøe-streiken ble avblåst i dag, var det for seint for Farmen-deltager Andreas Nørstrud å komme seg fra Notodden til Gullrute-showet i Bergen.

I stedet var det programleder Gaute Grøtta Grav og deltager Knut Eide Eriksen som tok i mot de to prisene programmet fikk.

– Hyggelig å ikke bare ha et mørkemannstempel på seg

Andreas Nørstrud Deltaker

Andreas Nørstrud fikk ikke mottatt prisen for beste realitydeltager under Gullruten.

Foto: Alex Iversen / Farmen 2012

Seersuksessen Farmen var nominert i kategorien Beste reality konkurranse og Andreas Nørstrud som årets deltager ved Andreas Nørstrud, og de stakk av med begge.

– Jeg tror det var litt for mange jenter med lette skjørt her i kveld, derfor kom han ikke, spøkte Eriksen fra scenen da han tok i mot prisen for Nørstrud.

Nørstrud sier til NRK.no at det var litt bittert at han ikke fikk vært tilstede.

– Det var litt kjedelig å ikke havne i Bergen når jeg først vant. Jeg kom meg ikke til Bergen på grunn av flystreik, men det er slikt man ikke rår over. Det var litt kjipt for jeg hadde tatt fram bunaden og forberedt meg. Det hadde satt en fin sluttstrek, men sånn ble det ikke, så sånn er det.

Prisen er han likevel glad for.

– Det er hyggelig å ikke bare ha et mørkemannstempel på seg. Jeg synes det er artig å blitt satt pris på av TV-bransjen, men jeg tar den for det det er, en pris fra en jury, og ikke nødvendigvis fra folket.

Dropper feiring

Blir det noen feiring?

– Nei det blir det ikke. Den prisen betyr ikke så mye for meg som det sikkert gjør for skuespillere og programledere. Når jeg ble nominert, var det en overraskelse, da jeg ikke visste man kunne vinne som deltager. Så dette er ikke noe jeg har trakta etter.

Hva tror du det var som gjorde at du fikk prisen?

Jeg tror jeg fikk den fordi jeg greide å skape en eller annen form for debatt og engasjement, og at jeg greide å provosere. En del har vært takknemlige i etterkant for at jeg var så åpen, både i programmet og i media.

Nørstrud mener debatten i Norge er prega av politisk korrekthet, og at han derfor har fått støtte fra både meningsmotstandere og - tilhengere for å ha ytret sine til dels kontroversielle meninger.

Fått flere TV-tilbud

Nå skal han imidlertid ligge lavt og fokusere på andre ting framover.

– Nå har jeg sagt nok for en god stund og skal heller fokusere på det som har vært planen hele veien; selvforsyning og jobben min i jordbruket. Jeg ser fram til å ha litt ro framover.

Får vi se mer av deg på TV?

– Jeg har fått noen TV-tilbud, men har takka nei. Det kommer i konflikt med det jeg vil drive med. Jeg er ikke PR-.kåt, og ble lei av å se mitt eget fjes, så nå er det slutt.

Kulturstrøm

 • Skulptur skadet med vinkelsliper

  Den velkjente skulpturen Hesten i Markensgate i Kristiansand skal være skadet med vinkelsliper, ifølge politiet. De har kontroll på mannen bak handlingen. «Fole» av Ørnulf Bast ble satt opp i 1973 og er elsket av både barn og russ.

  Laster Twitter-innhold
 • Avis dømt til millionerstatning

  Venezuelas høyesterett har dømt en avis til å betale 109 millioner kroner i erstatning for å ha gjengitt at regjeringspartiets nestleder ble knyttet til narkotikahandel av USA. Regjeringen beskyldes for å bruke domstoler mot kritikk, melder Reuters.

 • Journalister: Trakassert av politi

  Amerikanske journalister som dekker demonstrasjonene mot politivold i Minneapolis sier politiet gir dem hardhendt behandling, til tross for en rettskjennelse om å la dem jobbe i fred. Sjefredaktøren i storavisa USA Today reagerer sterkt, melder AP.

  Laster Twitter-innhold