NRK Meny
Normal

Faren skriver bok om Amy

Nå kommer biografien om Amy Winehouse. Skrevet av hennes far.

Amy Winehouse

En biografi om Amy Winehouse kommer sommeren 2012. Ført i pennen av hennes far, Mitch Winehouse.

Foto: Matt Dunham / Ap

Amy Winehouse

Amy Winehouse

Foto: Leon Neal / AFP
Mitch Winehouse

Mitch Winehouse

Foto: Kathy Willens / Ap
Amy Winehouse

Amy Winehouse i Serbia, juni 2011

Foto: Ap

Til sommeren utgir Amy Winehouses' far «den sanne» historie om sin avdøde datter, ifølge kpn.dk .

Amy Winehouse ble funnet død i sitt eget hjem i London 23. juli. Hun ble 27 år gammel.

– Amy, min datter

Winehouse hadde over lengere tid kjempet med alkohol- og stoffmisbruk i den grad at konsertene hennes fikk mer omtale for den tilstand hun var i, enn for hennes prestasjoner.

Boka får tittelen; «Amy, My Daughter» og blir utgitt på HarperCollins forlag. Forlaget skriver: Amy Winehouse trenger ingen introduksjon. En kritisert og tiljublet artist som rørte millioner med sin musikk gjennom hennes korte, men ekstraordninære liv.

Overskudd til stiftelse

Alt overskudd fra boka blir donert til Amy Winehouse Foundation , som ble etablert av faren hennes i september. Stiftelsen skal støtte aktiviteter både i Storbritannia og utenfor landets grenser, «som hjelper, støtter og tar vare på unge mennesker, spesielt de som lider av dårlig helse, uførhet, økonomiske problemer eller avhengighet».

Boka skal skrives av Mitch Winehouse, som er Amys' far.

– Jeg trenger å skrive denne boken for å fortelle den sanne historien om Amy, og for å hjelpe meg selv til å komme over dette. Jeg vil også samle inn så mye penger som mulig til Amy's stiftelse, sier Mitch Winehouse, og fortsetter:

– Jeg tror at gjennom Amy's musikk, stiftelsen og boka, vil navnet hennes leve for alltid.

Mona B. Riise går gjennom Amy Winehouses' musikksamling .

Kulturstrøm

 • Anmeldelse: «Jenta i veggen»

  Den oppsiktstvekkende historien om jødiske Betzy Rosenberg som greide å holde seg skjult på Byneset ved Trondheim i flere år, er godt fortalt i ungdomsboken «Jenta i veggen», mener NRKs anmelder Anne Cathrine Straume.

 • Kvernelands Munch går til filmen

  Produksjonsselskapet Maipo har kjøpt rettighetene til å lage film av Steffen Kvernelands illustrerte roman «Vampyr». – Oslo og Munch på sitt aller mest skremmende, det kan jo ikke gå galt, sier Kverneland til NTB.

  Kvernelands vampyr
  Foto: NTB Tema
 • Anderssen fra Biri vant designpris

  Designer Torbjørn Anderssen fra Biri vant i kveld prisen for årets produkt under designindustri-konferansen Innovasjonskraft 2018. Sammen med Espen Voll vant han prisen for lenestolen Camp, som ifølge juryen "er perfekt for sosiale møteplasser".