Fam Irvoll lanserer russekolleksjon

Designer Fam Irvoll har sett seg lei av ensformige og kjedelige russeklær, nå tar hun opp kampen med gigantene.

Designer Fam Irvoll lanserer russekolleksjon

Designer Fam Irvoll lanserer russekolleksjon med både turban og hijab.

Foto: Kristoffer Myhre

Det monopolliknende russeutstyrsmarkedet får nå konkurranse fra en av Norges mest anerkjente klesdesignere.

Designer Fam Irvoll kaster seg inn i russeutstyrsmarkedet når hun nå lanserer hun egen russekolleksjon under merket «russplussruss».

Russeturban- og hijab er på gang

– Det er jo ingen grunn til at alle skal gå med det samme i russetiden. I tillegg er vi opptatt av mangfold og kommer derfor til å lansere russeturban- og russehijab, sier Fam Irvoll.

Hun er lei av russeklær i rødt, hvitt og blått, med grove tekster og sitater, derfor tar hun opp kampen med merkene «Russedress» og «Russeservice», og lanserer sitt eget merke.

Har du en kommersiell interesse her?

– Ja, det er alltid en kommersiell interesse, men jeg er ikke så kapitalistisk av meg, jeg er mest opptatt kvalitet og av å gi, sier Irvoll.

Fam Irvolls russekolleksjon

Fam Irvoll ønsker større variasjon i russeklærne.

– Spisset konkurranse er skjerpende

«Russedress» og «Russeservice» har så godt som monopol i dagens marked, og selskapene, som også har samme eier, og omsatte for mer enn 90 millioner kroner i 2015. De ønsker konkurransen velkommen.

– Vi synes det er veldig gøy. Vi tror at når det kommer nye konkurrenter, kommer det nytt utvalg og da spisser det konkurransen om kunden. Da må man heve seg og tilby det kundene ønsker, Knut Lyngstad, designer i «Russedress».

Russ ute

De tradisjonelle russedressene har sett ganske like ut i flere tiår.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Lyngstad er ikke enig i at dagens tilbud og utvalg er for dårlig, og sier at russen ofte ønsker å designe klærne selv.

Russen selv mener variasjonen i klestilbudet er for lite, og er glad flere kommer på banen.

– Det er veldig høye priser fra de leverandørene som finnes nå, så jeg tror det er bra med flere i markedet, sier russepresident i Oslo og Akershus, Anneli Systad Aune.

Kulturstrøm

 • Norsk arkitektur massenominert

  Sju norske arkitektbyråer er nominert til 15 priser på World Architecture Festival 2018. – Dette er helt uten sidestykke, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA). Han sier det bekrefter den store internasjonale interessen for norsk arkitektur nå. Vinnerne vil bli kåret under festivalen som finner sted i Amsterdam i november. – Norsk arkitektur skaper inkluderende og bærekraftige bygninger. Denne anerkjennelsen viser at vi er på rett vei, sier kulturminister Trine Skei Grande til DOGA.

  Deichmanske hovedbibliotek
  Foto: Lund Hagem arkitekter
 • Stephen King selger manus for 1$

  Studenter på en filmskole i Wales fikk lov av skrekkforfatter Stephen King å bruke en novelle fra samlingen «Just After Sunset», skriver SVT. King har sluppet flere manus til veldedige formål. Nå jobber en 14- og en 16-åring med å lage manus av novellen «Stationary Ride». Filmen fra Blanenau Gwent Film Academy skal være ferdig i 2019.

  CORRECTION Books Edgar Awards Stephen King
  Foto: Steven Speliotis / NTB Tema
 • Pink til Norge

  Den amerikanske artisten Pink stopper i Norge i den pågående verdensturneen «Beautiful Trauma World Tour 2019» som startet i Phoenix i mars. Den 5. august 2019 holder hun konsert i Telenor Arena på Fornebu. Siden debuten i 2000 har Pink sluppet sju studioalbum, et samlealbum, solgt over 57 millioner album. Hun har hatt 15 topp-ti-singler på Billboard Hot 100, inkludert fire første plasser. (NTB)

  Pink
  Foto: Promo

Flere kulturnyheter