Hopp til innhold

Fabeldyr-regissøren: – Jeg er allerede i gang med neste film

Den magiske storfilmen «Fabeldyr og hvor de er å finne» har blitt godt mottatt i Norge. Skuespillerne i filmen er overrasket over at nordmenn har ligget i kø utenfor kinoene for å få billett.

David Yates intervju

REGISSØREN: David Yates regisserte de fire siste Harry Potter-filmene. Nå er igjen aktuell med en film fra samme univers. Men med nye karakterer.

Foto: NRK

– Trikset er å bevege den så hverdagslig som det er å ta ut av oppvaskmaskinen. Da virker det mer troverdig.

Katherine Waterston, en av hovedrollene i Harry Potter-univers-filmen «Fabeldyr og hvor de er å finne» sitter med tryllestaven i hånda foran NRKs utsendte i Los Angeles.

– Vi må huske å være forsiktig, så vi ikke stikker den i øynene på noen, smiler hun.

«Fabeldyr og hvor de er å finne» er basert på boken med samme navn, skrevet av Harry Potter-skaper J. K. Rowling. Den handler om forfatteren og magizoologen Salmander Fisle og hans fabelaktige reiser for å oppdage magiske dyr.

Fisle spilles av Oscar-vinner Eddie Redmayne, som også er kjent fra filmer som« The Theory of Everything» og «Les Misérables».

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM

MAGI: Salmander (Eddie Redmayne) trekker tryllestaven i filmen basert på boken skrevet av J. K. Rowling.

Foto: SF Studios/Jaap Buitendijk

Overrasket over kinokø

Filmen hadde premiere natt til onsdag og har blitt godt mottatt av kritikerne her hjemme.

skuespillere fabeldyr

SKUESPILLERNE: Katherine Waterston og Eddie Redmayne spiller hovedrollene i «Fabeldyr og hvor de er å finne».

Foto: NRK

– I Norge har folk sovet utenfor kinoen for å få billetter til premierene. Hva tenker du om det?, spør vi Redmayne.

– Det høres helt vilt ut. Det må være en løgn? Men det er vel veldig mørkt å sove ute? Huff, håper folk har med seg noe vann, sier han.

Redmayne beskriver hvordan det var å spille inn scener mot magiske vesener som først ble lagt inn i filmen i redigeringen etterpå.

– Vi fikk mye hjelp. Ofte spilte vi mot dukker som kunne etterligne det som senere ble spesialeffekter. Men det var gøy!

Jobber med neste film i serien

Forfatteren av boken bak filmen, J.K. Rowling, har ifølge regissør David Yates vært svært delaktig i filmens utforming.

– Hun har en helt utrolig kreativ energi og er veldig klar på hvordan filmen skal se ut. Og hun har en veldig streng arbeidsmoral overfor seg selv. Hun kunne gjerne sitte oppe på nettene og jobbe.

Yates forteller at han allerede er i gang med å forberede film nummer to i serien. Som de begynner å filme i juli neste år.

– Vi ser allerede på hva vi kan gjøre enda bedre enn hva vi gjorde i den første filmen. Teknologien rundt hva det er mulig å få til utvikler seg hele tiden, forteller han.

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM
Foto: SF Studios/Jaap Buitendijk / Jaap Buitendijk

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.